Spor Kulüpleri ve Federasyonları Çalıştayı başladı… Elbette yararlı bir çalıştay olacak, hem futbolda, hem de diğer branşlarda sorunlar tartışılacak, çözümler bulunacak. Özellikle futbolda liyakat sahibi yöneticilerin olması ve finansal yapıların düzeltilmesi konusunda neler yapılması gerektiği tartışılacak.

Bunların hepsini MHP Kocaeli Milletvekili Sayın Saffet Sancaklı bas bas bağırarak yıllardır söylüyor. “Kavgayı bırakın, işinizi yapın, Türk futbolu batıyor” diye her platformda uyarılarda bulunuyor. Ancak çalıştayın daha ilk gününde gördük ki, maalesef değişen bir şey yok !

Yani “Eski tas, eski hamam” Daha sabahın ilk saatlerinde başladı tartışma. Devlet sizi bataktan kurtarmak için hamle yaparken, siz atışmaları orada bile sürdürüyorsunuz. “Sen şunu dedin, ben böyle yapmadım, seviyesiz konuşmuş, önce kendine bak” gibi suni tartışmalarla, taraftarlarınıza hoş görünme sevdasına kapılıyorsunuz.

Değerli başkanlar, lütfen birbirinizle atışacağınıza, toplumu ayrıştıracağınıza, toplu bir şekilde kendi fotoğrafınıza bakın. İşte size fırsat, kulüplerinizin mali durumlarını düzeltin, geleceğe nasıl yatırım yapacağınızı düşünün. Rekabet ortamını kinle, nefretle, düşmanca sözlerle germeyin. Düzgünce işinizi yapın, aynaya bakmayı da ihmal etmeyin.

Yoksa…. Yoksa, Türk futbolu çöküyor, Türk futbolu bitiyor, siz hâlâ birbirinizle çekişiyorsunuz. Devlet sizi toparlamaya çalışırken, siz daha çok çamura batıyorsunuz… Haberiniz yok !