23 Haziran'a kadar sürecek olan başvurular için yoğun araştırma yapılıyor. Hibe desteği ödemeleri Ticaret Bakanlığı'nca yapılacak. 23 Haziran tarihinden itibaren hakedişleri gerçekleşen esnafların IBAN hesap numaralarına yatırılacak. Belirtilen miktarın 1 Temmuz itibariyle tüm esnafların hesabında yer alması bekleniyor. İşte, hibe desteği ödemeleri hakkında detaylı bilgiler.

HİBE DESTEĞİ BAŞVURUSU

E-DEVLET HİBE DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

3 bin TL ve 5 bin TL şeklinde iki farklı kategoride yapılacak hibe desteği için başvurular 23 Haziran 2021 Çarşamba saat 23.59'a kadar devam edecek. Başvurular TC kimlik numarasının son hanesine göre alınacak. Başvurulara ise bugün TC kimlik numarasının son hanesi sıfır olan vatandaşlardan başlanacak. 30 Mayıs-23 Haziran döneminde ise tüm vatandaşlar başvuruda bulunabilecek.

Esnafa hibe desteği ödemesi

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre destekten 17 Mayıs 2021'den itibaren gelir vergisi mükellefiyeti olan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirler yararlanabilecek. Söz konusu desteğe sadece 17 Mayıs'taki vergi kayıtları esas alınarak belirlenen ve destek şartlarını taşıyan vatandaşların başvurusu kabul edilecek.

Başvurular e-Devlet üzerinden alınacak ve tüm süreçler e-Devlet Kapısı aracılığıyla yürütülecek.

Hibe desteği olarak duyurulan esnafa 3 bin ve 5 bin TL'lik destek miktarı, ne zaman hesaplara yatacağı ile gündemde yer alıyor. Başvuruları 23 Haziran tarihine kadar devam edecek olan hibe desteği, ne zaman yatacak sorusu ile esnaflar tarafından araştırılıyor. Peki, hibe desteği ne zaman yatacak? İşte, Ticaret Bakanlığı tarafından E-Devlet üzerinden başvuruda bulunan kişilerin değerlendirildikten sonra hesaplarına yatırılacak olan hibe desteği ödemesi hakkında bazı bilgiler.

BAŞVURU TAKVİMİ 

30 günlük süreçte çevrim içi başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek için, başvurular TC kimlik numarasının son hanesine göre alınacak.

Başvuru takvimi şöyle olacak:

TC kimlik numarasının son hanesi sıfır olan vatandaşlar 25 Mayıs Salı, 2 olanlar 26 Mayıs Çarşamba, 4 olanlar 27 Mayıs Perşembe, 6 olanlar 28 Mayıs Cuma, 8 olanlar 29 Mayıs Cumartesi başvurularını yapabilecek.

30 Mayıs-23 Haziran döneminde tüm vatandaşlar başvuruda bulunabilecek.

Başvuruya ilişkin tüm süreçler "turkiye.gov.tr" adresi üzerinden e-Devlet Kapısı aracılığıyla yürütülecek.

ÖDEMELER NE ZAMAN? 

Söz konusu hibe desteği ödemelerinin başvuruların sona ermesinin ardından yapılacak değerlendirme işlemi ile ödeneceği tahmin ediliyor.Bu kapsamda bilgiler geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

Editör: Haber Merkezi