Yapımcılığını Kadir Kesemen'in yaptığı yönetmenliğini ve senaristliğini Kemal Kan'ın üstlendiği Estergon Kalesi filminin ne zaman, nerede çekildiği araştırılıyor. Çal Hasan'ın kahramanlık hikayesinin anlatıldığı filin detayları haberde.

ESTERGON KALESİ FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Bir yüzbaşı tarafından esir alınan ve ağır işkencelere maruz kalan Çal Hasan büyük mücadeleler sonunda hapis olduğu kaleden kaçmayı başarır. Çal Hasan padişahın emrini ve iradesini aldıktan sonra yarım kalan görevini tamamlamak, serhadda bulunan Genç Osmanı bulup kurban olmadan Estergon da Türk sancaklarını dalgalandırmak üzere yola koyulur.

ESTERGON KALESİ FİLMİNİN OYUNCULARI KİMLER, NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

1972 yılında vizyona giren Estergon Kalesi filminin oyuncu kadrosunda Serdar Gökhan, Feri Cansel, Kazım Kartal,Nevin Arpar, Şefik Döğen, Tuncer Necmioğlu gibi oyuncular yer alıyor.

ESTERGON KALESİ NEREDE?

Estergon Kalesi (Macarca: Esztergomi vár) Macaristan'ın başkenti Budapeşte'nin 60 km kuzey batısında Tuna nehri kıyısında yer alan kale.

Macaristan ve Osmanlı tarihinde büyük bir önem taşır. 13. yüzyıl başına tarihlenen kale, Macaristan’ın tarihinde inşa edilmiş ilk önemli yapılardan birisidir. 1241’deki Moğol istilasına kadar Macar Krallığı’nın idari ve dini merkezi olmuştur.

Osmanlı Devleti, ilk defa 1543’te o sırada Avusturyalılar’ın yönetiminde olan kaleyi zaptetti. 1595 yılında Osmanlılar’ın kaleyi teslim etmek zorunda kalması türkülere konu olmuştur.

1605 yılında yeniden zaptedilen kale, 1683’te kesin olarak Osmanlı yönetiminden çıktı. Günümüzde bir turistik cazibe merkezidir.

Editör: Haber Merkezi