EURO 2020'de yarı finale yükselerek büyük bir başarı göstere Danimarka, rakibi İngiltere'yi deviril finale çıkmak istiyor. A Milli Takım'ın EURO 2020'de talihsiz bir şekilde elenmesinden sonra spor severler, EURO 2020 final maçı ne zaman? EURO 2020 finalistleri hangi takımlar? sorularına yanıt arıyor.

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İtalya, normal süresi ve uzatma devreleri 1-1 sona eren mücadelede, İspanya'yı penaltı atışlarında 4-2 ile geçerek finale adını yazdıran ilk takım oldu.

EURO 2020 finali sayılı günler kaldı. Futbol tutkunlarının merakla beklediği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bir yıl ertelenen 16. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2020) soan yaklaşıldı.

Pandemi nedeniyle ikiden fazla ülkenin ev sahipliği yaptığı organizasyonda ilk finalist İspanya'yı 4-2 mağluo eden İtalya oldu. Şampiyonada ikinci finalist İngiltere ile Danimarka maçının galibi olacak. 

EURO 2020 FİNAL MAÇI NE ZAMAN?

Yarı final maçında İtalya adını finale yazdıran ilk takım oldu. Şampiyonada ikinci finalist bugün TSİ 22.00'de İngiltere ile Danimarka arasında yine Wembley Stadı'nda oynanacak karşılaşmayla belli olacak.

Yarı final maçlarını geçen taraflar, 11 Temmuz Pazar günü finalde karşı karşıya gelecek. Mücadele 22.00'de TRT 1'den yayınlanacak.

EURO 2020 FİNALi NEREDE?

İngiltere'nin kovid-19 pandemisinden dolayı uyguladığı karantina kuralları, 2020 Avrupa Şampiyonası yarı final ve finallerinin bu ülkeden alınma ihtimalini gündeme getirdi.

Dev turnuvanın finali ise 11 Temmuz’da Londra’daki Wembley Stadı’nda oynanacak

Editör: Haber Merkezi