ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlardan biri olan STS Eczacılık sınavına başvurular bugün itibari ile başladı. Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabilecekler. Peki, STS eczacılık sınavı nedir? STS eczacılık sınavı 2021 ne zaman? İşte tüm merak edilenler..

2021 STS ECZACILIK SINAVI NE ZAMAN? SON BAŞVURU TARİHİ NEDİR?

2021- Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2021-EUS) ve 2021-Eczacılık Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2021-STS Eczacılık), 26 Eylül 2021 tarihinde uygulanacak.

Sınava başvurular, 10 – 18 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılacak.

STS Eczacılık sınavı

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecekler.

STS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

ÖSYM'DEN STS ECZACILIK BAŞVURULARI AÇIKLAMASI

ÖSYM, 26 Eylül 2021 tarihinde yapılacak olan 2021 EUS ve STS Eczacılık başvurularının başladığını duyurdu.

ÖSYM'den yapılan açıklaamada şunlar kaydedildi:

2021- Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2021-EUS) ve 2021-Eczacılık Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2021-STS Eczacılık), 26 Eylül 2021 tarihinde uygulanacaktır.

Editör: Haber Merkezi