Her ay evinde engelli yaşlı, ve hasta bakan kişilerin aldığı evde bakım maaşı sorgulaması artmaya başladı. Eylül ayı evde bakım maaşı yatan iller listesi araştırma konusu haline geldi. “Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak, hangi illere ödendi?” sorularına cevap aranıyor.  Hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı, asgarî ücretin aylık net tutarının 2/3’ünden daha az olan bakıma ihtiyacı olan engellilere bu para veriliyor. İşte e-devlet engelli maaşı sorgulama ekranı.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA SAYFASI

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vb. devlet dairelerinden birçok işlem artık online olarak e-Devlet’ten gerçekleştiriliyor. E-devlet'te “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfasından evde bakım aylığı sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

evde bakım maaşı

Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini yapabiliyor. Evde bakım maaşı bakiye takibi SMS yolu ile de gerçekleştirilebilir. Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne "BAKIYE" yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

EVDE BAKIM PARASI YATAN İLLER BELLİ Mİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evde bakım maaşları, il il yatırılıyor. Tarihler 8 Eylül 2021'i gösterirken evde bakım maaşları henüz yatırılmadı. Bilindiği üzere evinde hasta, engelli ve yaşlı bakan kişilere masraf dahilinde verilen evde bakım parası, her ayın 15inde il il yatmaya başlıyor.

Editör: Haber Merkezi