Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evinde bakıma muhtaç, ihtiyacı olan engelliler ile yaşlı bireylere bakan uygun kişilere evde bakım maaşı veriyor. Evde bakım maaşı alanlar Ağustos ayı ödemesi için aramalarına başladı. Evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı yatan iller belli mi? 1 Ekim tarihinin gelmesiyle merak ediliyor. Evde bakım  maaşı SMS ve TC kimlik no ile sorgulanabiliyor. 

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

EVDE BAKIM PARASI YATAN İLLER SORGULAMA

Evde Bakım aylığı ödemeleri E Devlet üzerinden sorgulanıyor. TC kimlik numarası ve E Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve butona tıklayın. Ardından açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar çıkıyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında tüm detaylara ulaşılabiliyor.

evde bakım maaşı

1 EKİM 2021 EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşı uygun görülen kişilere her ayın 15'i ile 31'ü arasında yatıyor. Evde bakım maaşının yapıldığı iller 1 Ekim tarihiyle henüz netleşmedi. Evde bakım maaş hakkı olanlar e-Devlet üzerinden hesabına yatıp yatmadığını sorgulayabiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SMS İLE SORGULAMA NASIL YAPILIR? 

Evde bakım maaşı sorgulaması telefondan SMS yoluyla da öğrenmek mümkündür. Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne "BAKIYE" yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

EVDE BAKIM YARDIMI NEDİR? 

Her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı, asgarî ücretin aylık net tutarının 2/3’ünden daha az olan bakıma ihtiyacı olan engellilere, engellinin bakımına destek amacıyla verilen sosyal yardımdır.

Editör: Haber Merkezi