Evde bakım maaşı yattı mı ne zaman yatacak? soruları destekten faydalanan vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 957 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nın hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı. Destekten faydalanacak vatandaşlar duyurunun ardından Evde Bakım maaşı yatan iller belli mi? Evde bakım maaşı sorgulama ve evde bakım maaşı zam geldi mi? sorularına vcevap arıyorlar. İşte 2022 evde bakım maaşı hakkında detaylar...

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULA

EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bugün yaptığı açıklamada, bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak için yapılan toplam 957 milyon TL'lik evde bakım yardımını hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı. 

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMANA KADAR YATACAK? 

aylık ortalama 535 bin vatandaşın bu yardımdan faydalandığını kaydeden Bakan Yanık, bu kapsamda hak sahibi başına aylık 1798 TL ödeme yapıldığını hatırlatarak "Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla yapılan toplam 957 milyon TL evde bakım yardımını hesaplara yatırmaya başladık. Ödemeler 20 Ocak'a kadar tamamlanacak" diye konuştu. 

Evde bakım maaşı

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER 18 OCAK

Evde bakım maaşları, Bakanlık tarafından il il yatırılıyor. Evde bakım maaşı yatan iller belli oldu.

1- Tokat

2- Kırklareli

3- Sivas

4- Aksaray

5- Çanakkale

6- Zonguldak

7- Manisa

8- Bilecik

9- Karabük

10- Mugla

11- Kocaeli

12- İstanbul

13- Amasya

14- Osmaniye

15-Sakarya

16- Ordu

17- Uşak

18- Afyonkarahisar

19- Antalya

20- Diyarbakır

21- Balıkesir

22- Samsun

23- Mersin

24- Çorum

25- Bursa

26- İzmir

27- Kırıkkale

28- Düzce

29- Bolu

SMS İLE EVDE BAKIM AYLIĞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı alabilmek için aşağıdaki 3 şartın bulunması gerekiyor:

1) Gelir kriterlerinin uygun olması,

2) Bakıma muhtaçlık kriteri,

3) Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.

Evde bakım parası almak için hane halkının tüm net geliri toplanıyor ve hane halkı sayısına bölünüyor. Buna engelli kişi de dahil. Evde bakım maaşı almak için engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ başvuru yapılıyor.

Editör: Haber Merkezi