Evde bakım maaşı ödemesi alan vatandaşlar 13 Ağustos 2021 evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı yatan iller listesi yayında mı? gibi soruların yanıtlarını yoğun bir şekilde araştırıyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın takibinde verilen evde bakım yardımı ödemeleri ile ilgili gelişmeler güncel olarak takip ediliyor. Ödemelerin yatıp yatmadığı e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor. İşte tüm merak edilenler...

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım maaşı bakiye takibi SMS yolu ile de gerçekleştirilebilir. Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne "BAKIYE" yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

evde bakım maaşı

13 AĞUSTOS 2021 EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

Evde bakım maaşının ağustos ayı ödemeleri bazı illerde yapılmaya başlandı. Bu destek ödemesi, her ayın 15'i ile 30'u arasında gerçekleştirilmektedir. 13 Ağustos 2021 evde bakım maaşı yatan iller sırasıyla şöyle;

1- Bolu

2- Tokat

3- Uşak

4- Kırklareli

5- Samsun

6- Diyarbakır

7- Aksaray

8- Sakarya

9- Kırıkkale

10- Ordu

11- Manisa

12- Balıkesir

13- Şanlıurfa

14- İzmir

15- Antalya

16- Bursa

17- İstanbul

18- Konya

19- Zonguldak

20- Ankara

EVDE BAKIM MAAŞI NEDİR?

Başkasının yardımı ve bakımı olmadan, gündelik hayatını devam ettirmesi mümkün olmayan, yeme-içme, insani ihtiyaçlarını tek başına gideremeyen, engellilere verilecek engelli sağlık kurulu raporlarında 'Ağır Engelli' raporu bulunanlar için evde bakım desteği parası ödenmektedir.

Engelli bireylerin hayatlarının idamesini evde yürütecek kişilere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından ödenen ücrete evde bakım desteği denilmektedir.

Evde bakım desteği engelli bireylerin kendisine değil, bakımını üstlenen akrabası, vasisi gibi üçüncü kişilere yapılan destektir.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Evde Bakım maaşı ödemelerini e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayınız. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

Editör: Haber Merkezi