Evde bakım desteği parası ödenmeye devam ediyor. Evde bakım maaşı yattı mı? sorusu yoğun olarak araştırılıyordu. Son dakika Evde bakım maaşı açıklaması Bakan Derya Yanık tarafından yapıldı. Evde bakım maaşı sorgulamaları e-Devlet ekranından ve SMS ile gerçekleşirilebiliyor. Her ayın 15’inde evde bakım maaşı sorgulamaları artıyor. 

EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

Evde bakım maaşı hakkında son günlerde araştırmalar artmıştı. 15 Eylül tarihi itibariyle evde bakım maaşlarının yatacağı açıklandı.  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Engelli ve aileleri için 968 milyon TL evde bakım yardımı ödemelerine bugün başlıyoruz" dedi. İşte evde bakım maaşı sorgulama ekranı...

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım maaşını SMS olarak da sorgulamak mümkün. Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne "BAKIYE" yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

Evde bakım yardımı

EVDE BAKIM MAAŞI ALMA ŞARTLARI

30.07.2006 tarih 26244 sayılı "Bakıma Muhtaç Engellilerin Tespiti ve Bakım Hizmeti Esaslarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik" kapsamında bakım ihtiyacı olan engelli koşullarına sahip olmak.

Evde bakım ücreti/evde bakıma destek yardımından yararlanabilmek için hastanelerden alınacak 16.12.2010 tarih ve 27787 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan" Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" kapsamında alınan Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında engel oranı % 50 ve üzeri olup ağır engelli EVET- HAYIR bölümünde EVET ibaresi olması gerekmektedir.

Özürlü kişinin başkasının yardımı ve bakımı olmadan hayatını devam ettiremeyecek düzeyde olması gerekiyor.

Her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle; kendilerine ait veya bakmakla yükümlü olunan birey sayısına göre kendisine düşen ortalama aylık gelir tutarının, bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3'ünden daha az olduğunun bakım raporu ile tespit edilmesi gerekmektedir. (Aile bireylerinin hesaplanmasında üvey evlatlar, vatani görevini yapmakta olan bireylerde sayılmaktadır. Ayrıca, aile bireylerinin geliri toplamında üniversitede okumakta olan bireylerin almış olduğu öğrenci kredisi ve burslar miktarı ne olursa olsun gelir kapsamı dışında tutulmaktadır.)

15 EYLÜL 2021 EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER LİSTESİ!

1-Tokat

2- Hatay

3- Afyonkarahisar

4- Bolu

5- Aksaray

6- Osmaniye

7- Sakarya

8- Antalya

9- Kahramanmaraş

10- Kocaeli

11- Balıkesir

12- İstanbul

13- Samsun

14- Bilecik

15- Manisa

16- Denizli

17- Uşak

18- Ordu

19- Iğdır

20- Konya

21- Sivas

22- Ankara

23- Adıyaman

24- Mersin

25- Bursa

26- İzmir

27- Adana

28- Tekirdağ

Editör: Haber Merkezi