Çiçek bakımı nasıl yapılır? birçok kadın tarafından merak ediliyor. Çiçeğimizi nasıl suladığımız ikinci önemli noktadır. Saksı çiçeklerinin toprağı devamlı nemli olmalıdır. Bu kısımda dikkatli olmak gereklidir. Aksi halde bitkimizi sularken çiçeklerine zarar verebiliriz. Onları incitmemek adına çiçekli bitkilerimizi toprağın üstünden, yapraklı bitkilerimizi ise yukarıdan püskürtme şeklinde yeterli oranda sulamalıyız.

Evde çiçek nasıl bakılır

Çiçeklerimizin güneş ışığı alması da önemli bir noktadır. Direk güneş ışığına temas etmeyecek şekilde aydınlık ortamda en az 1-1,5 saat tutmak çiçeğinizin canlılığını koruması açısından gereklidir.

Evde çiçek bakımı nasıl yapılır? / Bir çiçeğe nasıl bakılır?

Bir diğer önemli adım ise her yıl ilkbahar aylarında düzenli şekilde saksı değişimi yapmaktır. Bu değişimle beraber bitkinin toprağını tazelemek, vitamin desteği sağlamak ve solan yapraklarını budamak faydalı olacaktır. Bu şekilde çiçeğimizin ömrü uzun olacağı gibi canlılığıyla sizleri mutlu edecektir.

Bir çiçeğe nasıl bakılır?

Hiçbir şey kolay değildir… Özellikle çiçek bakmak hiç de kolay bir iş değildir. Eğer evinizde, odanızda bakmakla yükümlü olduğunuz çiçeklerin kurumasını istemiyorsanız önerilerimizi dikkate almanızı tavsiye ediyoruz..

Çiçeğinizin nem seviyesi hakkında mutlaka bilgi sahibi olmalısınız. Örneğin, tropikal bir bitki neme çok ihtiyaç duyar. Fakat ısı oranı daha düşük bir yerde yaşıyorsanız, daha fazla nem sağlayabilirsiniz. Bunun için saksının dibine çakıl yerleştirmek ya da saksıyı su dolu bir çanağın içine koyabilirsiniz. Veya sprey şişesi ile yaprakları nemlendirebilirsiniz.
Fazla sulama ve düzenli drenaj olayına dikkat etmelisiniz. Çiçeklerin bakımı birbirinden farklılıklar gösterir. Örneğin, fazla sulandıklarında ve düzenli drene edilmediklerinde bazı çiçeklerin kökleri çürüyebilir. Bunun için de taşlarla ve diğer drenaj ürünlerini dengeli kullanarak çözebilirsiniz.
Gün ışığı çiçeklerin hepsi için olmasa da çoğu için bir hayat kaynağıdır. Saksı çiçeklerinin çoğu gün ışığına bayılır. Bu yüzden çiçeğinizi güneş ışığı alan bölgelere koymanız isabetli bir seçim olacaktır. Bu arada az ışık isteyen çiçekleri direk güneş ışığı alan yerlere koymayın yoksa yaprakları hemen kararır ve bir süre sonra çiçeğiniz kurur.
Çiçeklerin fazla gübrelenmesi hızlı bir büyümeye neden olabilir belki ama çok fazla gübrelemek çiçek saksısı değiştirmek zorunda bırakabilir sizleri… Bitkiler için genel bir kural, genellikle ilkbahar ve yaz olan büyüme dönemleri boyunca çözünür bir gübre ile 3 kez desteklemektir.
Çiçeklerinizi araştırarak, tanıyarak seçin.
Yerlerini çok sık değiştirmeyin.
Solmuş çiçek nasıl canlandırılır? / Çiçek canlandırmak için ne yapmalı?

Solmuş veya kurumaya yüz tutmuş saksı çiçeklerini tekrar canlandırmak için buz ve sıcak su yöntemini kullanabilirsiniz. Bunun için çiçeğin köklerine yeterli miktarda buz koyup daha sonra buzların üzerine sıcak su dökün. Bu işlemi belirli aralıklarla tekrarlayarak kurumuş saksı çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi