Emeklilikte yaşa takılanlar üzerinden ne bir siyaset ne de bir algı oluşturulmamalı. Zillet ittifakının Ankara Büyük Şehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, EYT ‘lilerin Ankara da gerçekleştirmiş olduğu toplantıya katılamadığını ve EYT’ lilerin sorunlarını çözeceğini açıkladı. Açıklamasında; “Sevgili emeklilik yaşına takılmış (EYT’li) vatandaşlarım, bugün aday tanıtım toplantımız sebebiyle aranızda olamıyorum. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda EYT’li mağdur vatandaşlarımız için ürettiğimiz projeleri gerçekleştireceğiz” dedi.

Bir an düşündüm. Acaba Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, belediyelere kanun çıkarma yetkisi mi verdi de benim haberim mi olma dı ? Buradan Sayın Yavaş’a sesleniyorum. EYT’den sana ekmek çıkmaz. Var ise Ankara için projelerin onlara odaklan. Bu lokma senin midene oturur. Yavaş ol. Bak, Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Binali Yıldırım bu konuya nasıl yaklaşım gösteriyor:

Biraz sabırlı olun. Bu konunun takipçisi olacağım. Bu konu Türkiye Büyük Millet Meclisinin işidir. Ben de o Meclis’in Başkanlığını yapmış bir kişi olarak, neyin nerede ve nasıl çözüleceğini iyi bilirim diyor ve sabırlı olmayı tavsiye ediyor. İçi boş hayal dağıtmıyor.

Sayın Yıldırım’ın konuya bakış açısı iki büyük şehir belediye başkan adayının arasındaki farkı da apaçık ortaya koyuyor. Seçimler yaklaşırken sandıkta istediğini alamayacağını anlayan yalan fabrikasının ve zillet ittifakının adayları, boş vaatlerle EYT üzerinden algı oluşturmaya çalışıyor. Maltepe Meydanı’na davet ediyor. Bir de yok efendim milyonlarca EYT’li meydana çıkacak vs. söylemleri ile bu işi manipüle etmeye çalışan gezi zekalı türleri var.

Evet EYT diye bir sorunumuz var. Bu sorunun çözüm yeri Türkiye Büyük Millet Meclisi ve siyasi partilerdir. Siyasi partilerin zillet tarafı bu konunun ne olduğunu anlamadan bilmeden sadece ve sadece hükümete ve sisteme nasıl zarar veririzin, bu işi nasıl sulandırırızın derdinde. Bunlar vatan millet yararına yapılan hangi işi destekledi de bu konuyu çözüme kavuştursun ya da destek versin. Bu konunun nasıl çözüleceğini ve bu sorunun nasıl ortadan kaldırılacağını çok iyi bilen, Cumhur İttifakı’nı oluşturan partilerin liderleridir.

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı deneyimli siyasetçi Sayın Yıldırımın dediği gibi ,sabırlı olmak lazım. Kırıp dökmek, bağırıp çağırmak, ve boş vaatlere kanmakla olmaz. Bir atasözümüz vardır.” Yörük sırtından kurban kesmek” Emeklilikte yaşa takılan kardeşlerime önerim, hiçbir kurum ve kuruluşa, kendileri üzerinde prim yaptırmamalarıdır. Bu konuya mutlaka bir çözüm bulunacaktır.