Kasımpaşa maçında o kadar çok eksiği vardı ki Beşiktaş’ın, Sergen Yalçın da macera arayınca takımın boynu bükük kaldı. Galatasaray’ın kaybetmesi şanstı, daha uzaktaki Fenerbahçe’nin bir adım yaklaşması dikkat edilesi bir durumdu.

Bu sonuçlar, lider için Aytemiz Alanyaspor maçının önemini arttırdı. Alınacak sonuç hem puan hem de moral açısından çok değerliydi. Çünkü ligin boyu kısaldı, rakiplerin de birer bay haftası vardı.

Yani, bu maçın kazanılması bir anlamda şampiyonluğun anahtarıydı.

Beşiktaş rakiplerinden kadro istikrarı ve ezber yönünden farklıydı. Oyuncuların yeri, oynayacakları şekil, pasların nerede ne şekilde olacağı, duran toplarda kimin nasıl pozisyon alacağı, hepsi belliydi. Top rakipteyken ilk kimin basacağı, hangi bekin hangi kademeye kayacağı hepsi hepsi ezberdi. İsimler değişse de şekil değişmiyordu. Arada bir Kasımpaşa maçında olduğu gibi, eğer bir bölgedeki isimler tümüyle boşalırsa, dengeler bozulabiliyordu.

Alanya karşısında böyle olmadı. Bölgelerin asıl sahipleri ortaya çıkınca, Sergen Hoca da şapkadan bir şey çıkartmaya çalışmadı. O da kendi ezberini uyguladı.

Cenk Tosun’un dönmesiyle golcüsüne, Ghezzal’ın katılımıyla hem oyun aklı hem de attıranına kavuşan Beşiktaş, ezberine döndü. Daha yirminci saniyede direkten dönen top olacakların işaretiydi. Ardından Cenk’in Vodafone Park’taki 11’inci golü, direkten dönen şutu, Welinton’un çatalda kalan kafa vuruşu.

Ligin topla en fazla oynayan takımı Alanyaspor bile fırtınanın karşısında kendine gelmek için yarım saatten fazlasının geçmesi gerekiyordu. Bulduğu pozisyonlarda da Ersin kendini gösterdi. İkinci yarıya da hızlı girdi konuk takım. Bir iki tehlike yarattı. Babacar ile boş kaleye kaçırdı ki, o pozisyonla ilgili sayfalar dolusu yazılır.

Tehlikelerin canlandırdığı Beşiktaş, hemen tempoyu, hakimiyeti eline aldı. Bir kaçırdı. Bir daha kaçırdı. Sonra Ghezzal son derece akıllı bir plase ile Marafona’nın dizlerinin bağını çözdü. Sonrasında konuk baskılı, Beşiktaş kendi bildiğini oynadı. Sonuçta fabrika ayarlarına dönen Siyah Beyazlılar, sezon sonuna göz kırptı.