Facebook CEO’su Mark Zuckerberg tarafından yapılan açıklamada, Facebook’un Donald Trump’ın paylaşımlarını görev süresinin dolmasına kadar dondurma kararı alındığını söyledi.

Zuckerberg’in kişisel hesabından yapılan açıklamada aşağıdaki şekilde yer aldı.

Son 24 saat içinde yaşanan şok edici olaylar, açıkca gösterdi ki Başkan Donald Trump, görevde kalan günlerini, yetkilerini seçilmiş halefi Joe Biden’ın barışçıl bir şekilde devretmeyi baltalama niyetindedir.

Bulunduğu mevkide, Parlemento binasındaki destekçileri tarafından yapılan olayları kınamak yerine destekleme kararı alması, hem ABD ve hem de dünyanın çapında pek çok kişiyi rahatsız etmiştir.

Trump tarafından yapılan açıklamları kaldırdık çünkü açıklamalar etkisi ve hatta amacı daha fazla şiddete yol açabileceğine kanaat getirdik.

Kongre tarafından seçim sonuçlarının onaylanması ile beraber tüm ülkenin önceliği geri kalan 13 gün ve devir teslim töreninden sonraki barış içinde ve demokratik normlara uygun bir şekilde geçmesidir.

Önceki yıllarda Başkan Trump’ın platformumuzu kurallarımıza uygun bir şekilde kullanmasına izin verdik. Kurallarımızı ihlal ettiği bazı durumlarda paylaşımlarını kaldırdık ya da uyarı mesajları ekledik. Bunu yapmamızın nedeni toplumun tartışmalı olsa bile politik mesajlara en yaygın bir şekilde ulaşabilmesini sağlamaktı. Ancak şu anda platformumuz demoktikçe seçilmiş hükümete karşı şiddette teşvik ederek ayaklanma çağrısının yapılması gibi  son derece farklı bir durum var.

Bu dönemde Başkan’ın hizmetlerimizi kullanması büyük risk yarattığına inanıyoruz. Bu yüzden Facebook ve Instagram’da içerik paylaşması ile ilgili uyguladığımız engellemeyi süresiz olarak ya da önümüzdeki iki hafta içinde barışçıl bir şekilde yetki devri gerçekleşinceye kadar uzatma kararı aldık.

Editör: Haber Merkezi