KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından yeni hükümeti kurma görevi verilen Faiz Sucuoğlu 1961 doğumludur. Faiz Sucuoğlu'nun kabinesinde sadece Sağlık Bakanı ile Ekonomi ve Enerji Bakanı değişti. Peki Faiz Sucuoğlu kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor? İşte hakkında merak edilenler...

FAİZ SUCUOĞLU KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

 KKTC'li siyasetçi ve doktor Faiz Sucuoğlu Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanıdır. 27 Ağustos 1961 yılında Poli, Baf'ta dünyaya gelen Faiz Sucuoğlu aynı zamanda Tıp doktorudur.

Lefkoşa Türk Lisesi'ni bitirdikten sonra burslu olarak Almanya'da başladığı tıp eğitimini Çapa Tıp Fakültesi'nde tamamlamıştır.1993'te İstanbul'da Kadın Hastalıkları ve Doğum ihtisasını bitirmiştir, ardından KKTC'ye dönerek Lefkoşa'da açtığı özel kliniğinde mesleğini yürütmüştür.

Faiz Sucuoğlu

2011 yılından itibaren UBP Lefkoşa İlçe Başkanlığı görevini yürütmüş, 16 Temmuz 2015 - 4 Nisan 2016 tarihleri arasında Turizm Bakanı, 16 Nisan 2016 - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında Sağlık Bakanı, 22 Mayıs 2019 - 9 Aralık 2020 tarihleri arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yaptı.

FAİZ SUCUOĞLU EVLİ Mİ?

Faiz Sucuoğlu Almanca ve İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

İŞTE KKTC'DE KURULAN YENİ KABİNE

Cumhurbaşkanlığında yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından Sucuoğlu, basına kabineyi açıkladı. UBP'nin Başbakanlık ve 8 bakanlık, DP'nin ise 2 bakanlık aldığı kabinedeki bakanlar şöyle:

Tarım Bakanı: Nazım Çavuşoğlu
Eğitim ve Kültür Bakanı: Olgun Amcaoğlu
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı: Resmiye Canaltay
Sağlık Bakanı: Dr. Ali Pilli
Maliye Bakanı: Dursun Oğuz
Turizm Bakanı: Fikri Ataoğlu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bankanı: Koral Çağman
Dışişleri Bakanı: Tahsin Ertuğruloğlu
İçişleri Bakanı: Kutlu Evren
Ekonomi ve Enerji Bakanı: Sunat Atun

Editör: Haber Merkezi