Bartın Kültür Müdürlüğü Binasında gerçekleşen etkinlik büyük ilgi gördü. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Eğitim Dayanışma Spor Kulübü Başkanı Berna Şengün, destekleri için Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’a teşekkür etti.

“Büyük Hassasiyet İçerisinde Çalışmalarımızı Sürdürdük”

Şengün’ün ardından ise Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın konuşma gerçekleştirdi. Akın konuşmasında “ Öncelikle bu güzel ve anlamlı etkinlikte emeği geçen Dernek Başkanı Sayın Berna Şengün nezdinde programın hazırlanmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Yaratılanı severiz Yaradan dan  ötürü. Bartın Belediyesi olarak bu anlayışla sulh içinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Belediye Başkanlığı görevinden önce 2000 yılında Umut Okulunun derneğinde bulundum. Burada dernek başkanı ve yönetimiyle birlikte 5 yıl hizmet verdik.  Dernekte görev aldığım süre zarfında yapılan hizmetlerin ne denli önemli olduğunu bir kez daha anladım. Daha sonra ise Bartın Belediye Başkanlığı görevine seçildim. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren de büyük hassasiyet içerisinde çalışmalarımızı sürdürdük. İlk olarak Yalı Bölgesi’ne Umut Kafe’yi inşa ettik.

“Festivalde Yeteneklerini Sergileme İmkanı Buldular”

Bir diğer çalışmamız ise Bartın Belediyesi Ritim Kurusuydu. Şamil Karakaş Hocamızın nezdinde Ritim Kurusu kurduk. Engelli kardeşlerimize burada müzik eğitimi veriliyor. Kardeşlerimiz çok başarılı çalışmalara imza atarken geçtiğimiz yıllarda Çilek Festivalinde sahne alarak yeteneklerini sergileme imkanı buldular. Buda bizim çok önemsediğimiz bir çalışmaydı.

“Engelsiz Sanat Evimizden 55 Kardeşimiz Buradan Faydalanıyor”

Daha sonra ise büyük önem verdiğimiz Bartın Belediyesi Engelsiz Sanat Evi Projesi için start verdik. Bu projemizi de 1929 yılında mezbaha binası olarak yapılan, uzun süredir atıl durumda bulunan tarihi eski mezbaha binasında gerçekleştirdik. 180 metrekare kapalı alanı olan bu binamızı en iyi şekilde restore ederek Otizmli ve Engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. İşin uzmanı 4 kardeşimizi buraya istihdam ettik. Şuanda 55 kardeşimiz buradan faydalanıyor. Bartın Belediye olarak burada eğitim alan kardeşlerimiz ne isterlerse yapmaya gayret ediyoruz.

“Engelsiz Belediye Bayrağını Belediye Binamıza Diktik “

Belediye Başkan Yardımcımızın Başkanlığında kurmuş olduğumuz Bartın Belediyesi Engelsiz Timi ile çalışmalarımızı büyük hassasiyet içerinde sürdürüyor,  Otizmli ve Engelliler vatandaşlarımızın tüm isteklerini hayata geçirmek için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bu kapsamada da geçtiğimiz hafta Aile Sosyal Politikalar Bakanlığından Engelsiz Belediye Bayrağı gönderildi. Bayrağımızı belediye binamıza diktik.  Engelli yurttaşlarımızın toplumun etkin, özel ve değerli üyeleri oldukları bilinciyle, yaşamın onların varlıkları ve katılımlarıyla daha da güzelleşeceğini düşünüyor, çalışmalarımıza da bu yönde devam ediyoruz. Dernek Başkanı Sayın Berna Şengün nezdinde programın hazırlanmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyor, saygı ve sevgilerimiz sunuyorum” dedi.

Programında devamında ise Halk Oyunları Gösterileri, Ney Dinletisi, Semazen Gösterisi, Engelsiz Anneler Halk Oyunları Gösterisi ve Engelli Annelerinin konuşmaları gerçekleştirildi.

AKIN,“MEKANI CENNET OLSUN”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Merhum Metin Parıldar için düzenlenen mevlide katıldı.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 11 yıl önce vefat eden Metin Parıldar için oğulları Cengiz ve Cahit Parıldar tarafından düzenlenen mevlide katıldı.

Açıklamada bulunan Başkan Cemal Akın,” 11 yıl önce vefat eden değerli arkadaşım Metin Parıldar için oğulları Cengiz ve Cahit Parıldar tarafından Kutlubeydemirci Köyü Camii’nde okutulan mevlid-i şerifi dinlemek ve dualarımızı yapmak üzere MHP Bartın İl Başkanımız Ercüment Özçelik, Merkez İlçe Başkanımız Murat Demir ve teşkilat üyelerimizle katıldık. Mekanı cennet olsun” dedi.

“MADAM” İSİMLİ OYUN SAHNELENDİ

26. Uluslararası Bartın Tiyatro Festivali etkinlikleri kapsamında Nazila Iranzad Benam’ın yönettiği “Madam” isimli oyun sahnelendi.

Nazila Iranzad Benam’ın yönettiği “Madam” isimli oyun 26. Uluslararası Bartın Tiyatro Festivali kapsamında sahnelendi. Bartın Belediyesi Sanat Evi’nde gerçekleşen oyun tiyatro severler tarafından büyük ilgi gördü. Oyun’un sonunda 26. Uluslararası Bartın Tiyatro Festivali etkinliklerine katkıları dolayısıyla Nazila Iranzad Benam’a belge takdim edildi.

26. Uluslararası Bartın Tiyatro Festivali etkinlikleri 01 Nisan 2022 Cuma 20.00’da Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu “Keşanlı Ali Destanı” ve 02 Nisan 2022 Cumartesi 20.00’da Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu “4 Kadın 1 Hikaye” isimli oyunların sahnelenmesi ile sona erecek.

Bartın Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Karakaş, Piryancılar, Sıtmayanı Caddeleri, TOKİ bölgesi ile Bülent Ecevit Bulvarı’nda yol ve kaldırım yıkama çalışması gerçekleştirdi.

YOL YIKAMA ÇALIŞMALARI GECE GÜNDÜZ DEMEDEN DEVAM EDİYOR

Bartın Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Karakaş, Piryancılar, Sıtmayanı Caddeleri, TOKİ bölgesi ile Bülent Ecevit Bulvarı’nda yol ve kaldırım yıkama çalışması gerçekleştirdi. Yapılan çalışma hakkında bilgiler veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,” Tüm cadde ve sokaklarımızda yol yıkama çalışmaları yapıyoruz. Vatandaşlarımızın tozlardan ve zamanla kaba ve mikroplu bir hale gelebilen toz ve toprak birikintilerinden olumsuz etkilenmesini önlemek için belirlemiş olduğumuz program dahilinde yollarımızı ve kaldırımlarımızı yıkıyoruz. Belediye olarak tüm mahallerimizde aralıksız olarak, halkımıza ihtiyaç duyulan alt yapı, üst yapı, temizlik ve çevre düzeni gibi hizmetlerimizi vermekteyiz” dedi.  

KEMERKÖPRÜ ESNAFI İLE ÇALIŞMALAR KONUŞULDU

 Her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelerek talep, öneri ve görüşleri dinleyen Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın Kemerköprü Mahallesi’nde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Esnafları tek tek ziyaret edip sohbet eden Akın esnaflarını çay teklifini de geri çevirmedi. Esnaflarla çay içip belediye çalışmaları hakkında sohbet eden Akın, talep ve önerileri dinledi. Başkan Cemal Akın esnaf ziyaretleri esnasında karşılaştığı vatandaşlarla selamlaşıp isteklerin olup olmadığı sordu. Gerçekleştirmiş olduğu ziyaretlerle ilgili açıklamada bulunan Akın,” Halkımızla birlik, beraberlik içinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Danışan Akıl Hata Yapmaz düsturu ile her fırsatta halkımızla bir araya geliyor, çalışmalarımızı gözden geçiriyoruz. Vatandaşlarımızın görüşlerini dinleyip çalışmalarımıza yön veriyoruz. Ayrıca bu buluşmalarımızda vatandaşlarımızın taleplerini dinleme imkânı buluyoruz. Bugünde Kemerköprü Mahallemizde ki esnaf dostlarımızla ve karşılaştığımız vatandaşlarımızla sohbet etme imkânı bulduk. Hoş sohbetleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımıza da sağlıklı günler diliyorum” dedi.

AKIN’DAN, BERKAY DERİŞ’E ZİYARET

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Nero Chocolate&Cafe sahibi Berkay Deriş’i iş yerinde ziyaret etti. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Nero Chocolate&Cafe sahibi Berkay Deriş’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Hayırlı olsun temennisinde bulunan Başkan Cemal Akın, Deriş ile bir süre sohbet edip işletmede satışı yapılan ürünler hakkında bilgiler aldı.  Ziyaretle ilgili açıklamada bulunan Başkan Cemal Akın,” Orta Mahalle Su Terazisi Caddesi’nde faaliyet gösteren Nero Chocolate&Cafe sahibi Sayın Berkay Deriş’i ziyaret ettim. Ziyaretim esnasında dostlarımızla karşılaştık, sohbet ettik. Tüm ürünleri kendisi üreten genç girişimci Berkay kardeşimi tebrik ediyor, hayırlı işler diliyorum” dedi.

 “HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Ahçeloğlu Sokak’ta ticari faaliyete başlayan Yaren-Mustafa Akça’ya ait Akçalar Tarım’ın açılış törenine katıldı. Açılış sonrası Başkan Akın, bereketli kazançlar dileyerek, Bereket Duası’nın yer aldığı tablo hediye etti. Akın; “Mustafa Akça’ya hizmete giren bu iş yerinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Allah bereketli bol kazançlar nasip etsin” dedi.

BAŞKAN ESNAFLARA BOL KAZANÇLAR DİLEDİ

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Eski Konak, Su Terazisi ve Hükümet Caddesi’nde faaliyette bulunan esnafları ziyaret ederek, Belediye çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Hayata geçirilecek olan projeleri anlatan Akın, misafirperverlikleri için esnaflara teşekkür etti. Ziyaretleriyle ilgili açıklama yapan Akın; “Fırsat buldukça esnaf dostlarımızı ziyaret ediyor, gerek belediye çalışmalarımız, projelerimiz hakkında istişarelerde bulunuyor, gerekse de gündeme dair konularda sohbet ediyoruz. Bu kapsamda da son olarak Eski Konak, Su Terazisi ve Hükümet Caddesi’nde bulunan esnaf dostlarımızı ziyaret ettik. Tüm esnafımıza işlerinde bol kazançlar diliyorum” dedi.

BAŞKAN BAŞARILI SPORCULARI TEBRİK ETTİ

 Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Kyokushin Karate Balkan Şampiyonası'nda kumute ve katada 18 altın, 13 gümüş ve 8 bronz madalya alarak genel klasmanda birinci olan karate milli sporcularımızı tebrik etti. Elde edilen başarının önemine değinen Akın; “Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Kyokushin Karate Balkan Şampiyonası'nda kumute ve katada 18 altın, 13 gümüş ve 8 bronz madalya alarak genel klasmanda birinci olan karate milli sporcularımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

BARTIN BELEDİYESİ, ERİŞİLEBİLİR BİR KURUM OLDUĞUNU BELGELEDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca 5378 sayılı Engelliler Hakkında Kanun’da yapılan düzenleme gereği illerde kurulan Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme komisyonları tarafından düzenli olarak kamu kullanımına açık binalar, açık alan kullanımları ve toplu taşıma araçları denetleniyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından ilimizde yapılan denetimler sonucunda 7 bina Erişilebilirlik Logolu Bayrak almaya hak kazandı. Bu binalar arasında Bartın Belediyesi hizmet binası da yer aldı. Bartın Belediyesi, erişilebilir bir kurum olduğunu belgeleyerek göndere erişilebilirlik logolu bayrak çekildi.

“Erişilebilirlik Herkese Yaşama Hakkını Verir”

Konuyla ilgili açıklamasında Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Hizmet binamızda engelli vatandaşlarımızın ulaşımını kolaylaştırmak ve ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla göreve geldiğimiz günden buyana çalışmalar yapıyoruz. Erişilebilirlik; herkesin istediği her yere ve her hizmete bağımsız, güvenli olarak ulaşabilmesi ve bunları kullanabilmesidir. Yaşama erişim engelleri ortadan kaldırmak, engelleri yok etmektir. Erişilebilir bir okul eğitim hakkını, erişilebilir kamu binaları hizmet hakkını, erişilebilir toplu taşıma araçları ulaşım hakkını verir. Engel durumu gözetmeksizin, erişilebilirlik herkese yaşama hakkını verir. Bu kapsamda da engelli kardeşlerimizin belediye hizmetlerine güvenli ve bağımsız olarak ulaşılabilmesi ve kullanılabilmesi için çok sayıda projeyi hayata geçirdik. Bu çalışmalarımızın neticesinde de Belediyemize Erişilebilirlik Logolu Bayrak verildi.  Bartın’da sadece 7 binanın almaya hak kazandığı Erişilebilirlik Logolu Bayrak belediye bahçemizde göndere çekildi. Bartın Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalarımız önceliğimiz olup, bu bilinçle hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi.

BAŞKAN ÖNERİ VE TALEPLERİ DİNLEDİ

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Ortaköy Kafe İşletmecisi, Kadın Komisyonu Başkan Yardımcısı Esra Özşan’ı ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ercüment Özçelik, Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Necmi Balık, Amasra İlçe Başkanı Gürkan Özengi ve Kadın Komisyonu Başkanı Avukat Menekşe Kaya’nın da bulunduğu ziyarette Başkan Akın, kendisine yöneltilen soruları yanıtlayarak, öneri ve talepleri de not aldı.

Editör: Haber Merkezi