Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Younes Belhanda'nın gönderilmesi meselesi hakkında ilk kez konuştu... Tecrübeli çalıştırıcı, "Bu kulüp namağlup şampiyon olduktan sonra beni bile gönderdi! Camiaya seslenmek istiyorum. Uçak sallanmaya başladığı zaman hemen hostese bakarsınız ya suratından anlamak için. Benim yüzüme de bakarlar. Böyle krizlerde de benim yüzüme bakarlar" dedi.

Kayserispor maçı öncesi beIN Sports flaş röprotajında konuşan Terim, "Biz Belhanda'yı, Nagatomo'yu, Gomis'i, Melo'yu, Drogba'yı nasıl gönderdiysek onu da 4 sene hizmet etmiş bir oyuncumuz olarak Galatasaray kültürüne yakışır şekilde yolcu ettik. Belhanda mevzusunun bize zarar vermesine müsaade etmem. Çünkü Galatasaray büyük bir camiadır, kulüptür!'' açıklamasında bulundu.

Terim, şunları söyledi;

''Temsilcilerimiz her yerde. Harry Kewell Galatasaray'ın Avustralya'da temsilcisidir, Melo, Drogba öyledir. İyi ayrılmak, hizmetlerine teşekkür etmek, Galatasaray'ın bir kültürü olmalıdır. Kulüp bu kararı almıştır. Orada da bitmiştir. Kimsenin unutmaması gereken bir şey var, tek önemli kelime Galatasaray'dır.

2 sene üst üste şampiyon olduk, 5 maç namağluptuk beni gönderdiler. Bu kulüp beni gönderdi. Neticeleri söylüyorum. Tam 19.05'te bana fesih kağıdını gönderdiler. Ben Galatasaray'a küsmedim. Belhanda konusunun bir kriz yaratmasına izin vermeyiz. O konu orada kapanmıştır, bitmiştir.

Uçak sallanınca hemen hostese bakarsınız, surat ifadesi ne diye, pilotu göremiyorsunuz, görseniz ona bakacaksınız. Ben suratında ne anlam ifade ettiği çok önemli bir insanım. Benim enerjim, sinerjim düşmez. Biz büyük bir kulübüz. Son maçlarda neler yaptığımızı düşünürsek, yavaş yavaş oralara geliyoruz. Uçağın sallanmasındaki yüzü herkes görecek!"

 

Editör: Haber Merkezi