Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Faydalı Bilgiler Fatura Adresi Nedir? E Ticarette Fatura ve Teslimat Adresi Ne Demek?

Fatura Adresi Nedir? E Ticarette Fatura ve Teslimat Adresi Ne Demek?

Dijital dünyanın gelişmesi ile birlikte e-ticaret günümüzde oldukça yaygınlaşmış bir durumdadır. 2000’li yıllar itibari ile fatura adresi nedir sorusu sık araştırılan konular arasında yer almaktadır çünkü çoğu alışveriş online şeklinde gerçekleşir.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fatura Adresi Nedir? E Ticarette Fatura ve Teslimat Adresi Ne Demek?
KAYNAK: Haber Merkezi

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte e-ticaret pek çok kullanıcı tarafından tercih edilen bir yöntem olmuştur. E ticaret yaparken pek çok kişi fatura adresi ve teslimat adresi hususunda yanılgıya düşebilir. Bu nedenle fatura adresi nedir? Teslimat adresi nedir? Gibi soruların yanıtını iyi bilmek gerekir.

İnternet ortamında alışveriş camiasının gelişmesi ile beraber e ticaret hem şahıslar hem de şirketler için büyük bir önem kazanmıştır. E-ticaret işlemi sonrası kesilecek faturada fatura ve teslimat adresi gibi hayati bilgiler yer alır. Adres denince direkt olarak kişinin ev ya da işyeri adresi akla gelir. Ancak fatura adresi ile teslimat adresi farklı olabilir. Örneğin siz satın aldığınız ürünü annenizin evine hediye olarak yollayabilirsiniz. Ürün fiyatını görülmesini istemiyorsanız faturayı da kendi adresinize isteyebilirsiniz. ‘’Fatura adresi nedir’’ ve ‘’teslimat adresi nedir’’ sorularının en iyi örneği bu şekildedir.

Fatura Adresi

Fatura adresi, gerek mağazadan gerekse online olarak yaptığınız alışverişlerde faturanın düzenlenip gönderileceği adresi ifade eder. Sipariş vermiş olduğunuz ürünlerin düzgün bir şekilde yapılması için fatura adresi oldukça önemlidir. Çünkü ürünü iptal etmek ya da iade etmek isterseniz bir faturaya ihtiyacınız olacaktır. Fatura olmadan bu tür işlemler yapılamaz. Bu nedenle fatura adresi ve diğer önemli bilgiler dikkatle hazırlanmalı ve gerekli kontroller sağlanmalıdır.

Fatura Adresi Neden Önemlidir?

Yukarıda bahsedildiği gibi fatura adresinin önemi oldukça büyüktür. Özellikle online alışverişlerde kargo adresi ile fatura adresi birbirinden farklı olursa, kargonun gönderildiği adrese hiçbir şekilde fatura gönderilmeyecektir. Fatura adresini neresi olarak kayıt ettiyseniz oraya fatura gönderilecektir. Bu nedenle olası değişimler, iadeler için fatura adresini doğru belirlemelisiniz.

Fatura adresini yanlışlıkla tanımadığınız birinin adresi olarak kayıt ederseniz yine birtakım sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Kötü niyetli bireyler fatura ile sizin yerinize işlem yapmaya kalkabilir. Bunun için fatura adresini girerken ekstra titiz davranmanız gerekir. Bunların yanı sıra birine hediye alırken de fatura adresi büyük önem taşır. Örneğin sevdiğiniz birine internetten hediye satın aldınız. Elbette hiç kimse aldığı hediyenin tutarının görülmesini istemez. Bu durumda hediye aldığınız kişinin adresine sadece kargo adresini girebilir, fatura adresi olarak kendi adresinizi gösterebilirsiniz. Bu örneklerden de anlaşılacağı üzere fatura adresinin önemi oldukça büyüktür.

Fatura Adresi ile Teslimat Adresi Arasındaki Fark Nedir?

Fatura adresi ile teslimat adresi arasındaki farkı anlatmak için öncelikle her iki terimi de ayrı ayrı açıklamak gerekir.

Teslimat Adresi

Teslimat adresi, satın almış olduğunuz ürünün gelmesini talep ettiğiniz adrestir. Bu durumda teslimat adresi kısmına ürünün ulaşmasını istediğiniz adresi yazmalısınız.

Fatura Adresi

Fatura adresi nedir dersek de satın almış olduğunuz ürünün fiyatını gösteren belgenin ulaştırılacağı adrestir. Özellikle online alışverişlerde hediye alınması durumunda şirketler ürün tutarını hediye sahibinin görmemesi için böyle bir sistem kurmuşlardır. Bu nedenle Trendyol, Hepsi Burada gibi alışveriş sitelerinde ‘’teslimat adresi’’ ile ‘’fatura adresi’’ olmak üzere iki farklı adres tipi karşınıza çıkar. Fatura adresinin yukarıda bahsettiğimiz gibi doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekiyor.

Online Alışverişlerde Fatura Adresi Neden Gereklidir?

Fatura adresinin önemi oldukça fazladır. Satın almış olduğunuz ürün ucuz ya da pahalı olabilir. Bunun hiçbir hükmü yoktur. Sonuçta belli tutarda ücret ödeyip ürün satın almışsınızdır. Üründe herhangi bir kusur meydana gelmiş olabilir, ürün arızalı olabilir, yanlış ürün gönderilmiş olabilir ya da siz ürünü almaktan vazgeçmiş olabilirsiniz. Bu durumlarda satıcılar kendilerini ve ürünlerini güvence altına alabilmek adına fatura ile işlem yapmaktadır.

Online alışverişlerde malum gözümüzle görmeden alışveriş yaparız. Ürün elimize ulaştığında nasıl bir ürünle karşılaşacağımız hiç belli olmaz. Bu nedenle ürünü iade etmek istediğimizde ya da değişim yapmamız gerektiğinde muhakkak faturanın elimizde bulunması gerekir. Bunun için fatura adresinin doğru kaydedilmesi, ilerde oluşabilecek sorunların önüne geçer.

Aynı şekilde fatura adresinin önemi hediye ile ilişkilendirilebilir. Hediye aldığınız zaman hediye alacağınız bireyin ödediğiniz tutarı öğrenmesini istemiyor olmak en doğal hakkınızdır. Bu durumda kendi adresinizi fatura adresine girerek kendinizi ve ürününüzü güvence altına alabilirsiniz.

Kurumsal Fatura Adresi ile Bireysel Fatura Adresi Arasındaki Fark Nedir?

Kurumsal fatura ve bireysel fatura farkı pek çok kullanıcı tarafından merak edilir. Kurumsal fatura, satıcı ile alıcı arasındaki e-ticareti resmiyete döken bir belgedir. İş dünyasında herhangi bir ticari işlem gerçekleştiği zaman bu işlemi belgelemek son derece önemlidir. Bu belgelemeyi sağlayan evrağa da kurumsal fatura adı verilir. Bireysel fatura da isminden anlaşılacağı gibi şahısların yapmış olduğu alışveriş sonrası kesilen fatura biçimidir. Aralarındaki tek fark bu şekildedir. Ancak her ikisinde de fatura adresinin muhakkak kontrolden geçirilmesi gereklidir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Cezayirli mevkidaşı Arkab ile telefonda görüştü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Cezayirli mevkidaşı Arkab ile telefonda görüştü