Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Faydalı Bilgiler Kirli Tost Makinesi Nasıl Temizlenir?

Kirli Tost Makinesi Nasıl Temizlenir?

Kirli tost makinesi nasıl temizlenir? Kirli tost makinesini temizleme yöntemleri nelerdir? Tost makineleri hayatımıza girdiği günden beri lezzetli ve bir o kadar da pratik lezzetler sunmayı başarıyor.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kirli Tost Makinesi Nasıl Temizlenir?
KAYNAK: Haber Merkezi

Her ne kadar kullanımı ve sunduğu lezzetler güzel olsa da söz konusu makinenin temizlenmesi de oldukça önemli. Temizlenmediği durumlarda ciddi sağlık sorunlarına yol açabildiği gibi doğru şekilde temizlenmemesi durumunda da ciddi sağlık sorunları ile karşılaşmak mümkündür. Zaman içerisinde tabakalaşmış yağ ve yanık ekmek parçaları, birikerek böceklenmeye de sebep olabilir. Bu şekilde muhafaza edildiğinde, sağlığınız kadar çevre temizliği ve hijyenini de tehdit edebilir.

Kirli Tost Makinesi Nasıl Temizlenir

Önemli birkaç parçadan oluşan tost makineleri kimi zaman bulaşık makinelerinde de temizlenebilmektedir. Ancak, uzmanların önerisi tost makinesini elde pratik şekilde temizleme yönünde.

·         Salmonella bakterisi,

·         Mantar bakterisi,

·         Alerjen etkilere sahip bakteriler,

·         Gastroenterit (ishal, kusma, mide bulantısı)

Gibi pek çok sağlık sorunu tost makinesinin doğru temizlenmemesi ve düzensiz şekilde temizlenmesi ile oluşabilmekte. Özellikle et, balık ve tavuk benzeri et ürünlerinin tost makinesinde yapımından sonra bekletilmeden temizlenmesi oldukça önemli. Bu tip durumlarda, sonraki kullanımlarda tadı ve yağı, diğer tost malzemelerinize karışabilir ve sizi rahatsız edebilir. Hatta, sık sık kullanılan bir cihazsa her seferinden sonra farklı bir malzeme kullanımı öncesinde, pratik temizleme yöntemleriyle temizliğini ihmal etmemek gerekiyor.

Kirli Tost Makinesi Nasıl Temizlenir?

Tost makinesi nasıl temizlenir? Tost makinesi temizleme yöntemleri nelerdir? Tost makinesi temizleme yöntemleri genel bulaşık yıkama yöntemlerine benzer şekilde karşımıza çıkmaktadır.

Tost makinenizi temizlemeden hemen önce onu yüksek derecelerde ısıtmalı ve mikropların ölmesini sağlamalısınız. Daha sonra soğumasını bekleyin ve tost makinenizi prizden çıkartın. Tost makinenizin tablaları üzerindeki çıkartma noktalarından bastırarak üst ve alt tablayı çıkartın.

Dışındaki kırıntıları bir bez yardımı ile temizleyin deterjanlı su hazırlayın ve sünger yardımı ile yumuşak tarafını kullanarak alt ve üst tablayı ayrı bir yerde temizleyin. Bir kere durulayın ve inatçı lekeler için ekstra sıcak su kullanın.

Tel fırçalardan uzak durarak ve süngerinizin sert bölümünü kullanmadan bir kere daha ovalayın. Ovalamalara rağmen çıkmayan lekeler için sıcak suda bekleteme veya doğal yağ çözücü ürünler kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Temizlik ürünlerini kullanırken hava akışının sağlandığından emin olmakla birlikte güvenlik önlemlerinizi aldığınızdan da emin olmalısınız.

·         Üst ve alt tablayı yağ çözücüler ile temizleyin,

·         Üst ve alt tablanın çıkartıldığı bölümdeki rezidans çevresini çok ıslatmadan nemli bir bez ile silin,

·         Kimi tost makinelerinde bulunan kırıntı bölümünü sökün ve kırıntıları temizleyin,

·         Tost makinenizi tam açılır moda alın ve derinlere işlemiş, akmış yağları silin.

Temizleme işlemleri bu kadar ancak bulaşık makinesi ile temizlemek istediğinizde öncesinde bir kere yağ çözücü uygulamanızda fayda olacaktır.

Tost Makinesindeki Çıkmayan Leke İçin Neler Yapılabilir?

Tost makinesindeki çıkmayan lekeleri çıkartma yolları nelerdir? Çıkmayan lekeler ile mücadele etmek için çeşitli kimyasallar kullanılabilir. Kimyasalları birbiri ile karıştırmadan ve güvenlik önlemlerini alarak tost makinenizin içindeki ve dışındaki kirleri temizleyebilirsiniz.

·         Tost makinenizi ısıtın ve üst, alt tablanın ısınmasını sağlayın,

·         Soğumasını bekleyin ve normal bulaşık deterjanı ile elde, süngerin yumuşak bölümü ile yıkama gerçekleştirin,

·         Durulama sonrasında kalan lekeler için doğal leke çıkarıcı ürünleri uygulayın,

·         İnatçı lekeler için limon ile ovalama yöntemine başvurun.

Tüm bu aşamadan sonra çıkmayan inatçı lekelerin durumuna göre daha sert temizlik malzemesi kullanılabilir ancak doğal içeriklere sahip olanları tercih etmeniz oldukça önemli.

Temizleme işlemlerini basite indirgemek için yüzey temizleme ürünlerinden sonra dilerseniz bulaşık makinesinde de yıkama gerçekleştirebilirsiniz. Sadece tost makinesinin içi için değil dışı için de yağ çözücü ürünler kullanılabilir.

Ancak, kimyasalların gücüne göre kaplama ve boyalara zarar verilebilir.

Tost Makinesi Plakaları Islak Mendille Silinir Mi?

Tost makinesi plakaları ıslak mendille silinir mi? Tost makinesi tablalarını ne ile silmek gerekir? Tost makinesi tablalarını ıslak mendil ile silmek hijyen sağlamayacağı gibi farklı sağlık sorunlarına da davetiye çıkartacaktır.

Tost makinenizde genellikle ekmek yapıyorsanız ve et türevi ürünleri doğrudan yüzerinde pişirmiyorsanız derinlemesine temizlikten ziyade nemli bir bez ile temizliğini gerçekleştirebilirsiniz.

Düz bir alana sahip, tüysüz yapıda olan bezleri nemlendirerek tost makinenizin temizliği için kullanabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çankırı’da aranan 53 şahıs yakalandı

Çankırı’da aranan 53 şahıs yakalandı