Tüm gözler FED Ocak ayı faiz kararına çevrildi. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, faiz toplantısının ardından kararı tüm dünya ile paylaşacak. Yatırımcılar ise "FED faiz kararı ne olur?" sorusunun yanıtını merakla araştırıyor. Tahminler ise FED'in faiz artırımına gideceği yönünde. Peki FED toplantısı ne zaman ve saat kaçta? İşte 2022 FED Ocak ayı faiz kararına dair tüm ayrıntılar...

FED FAİZ TOPLANTISI NE ZAMAN?

FED'in 2022 yılında yapacağı toplantı Ocak ayının sonunda yapılacak. Yer alan bilgiye göre 2022 Ocak FED toplantı tarihi 25 – 26 Ocak tarihlerinde.

FED faiz kararı

FED OCAK AYI FAİZ KARARI TAHMİNLERİ

FED, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) 14-15 Aralık 2021'de düzenlenen toplantısına ilişkin tutanakları yayımladı.

Politika faizinin yüzde 0-0,25 aralığında sabit tutulduğu ve varlık alımlarını azaltma hızının artırıldığı son toplantının tutanaklarında, faiz artışının beklenenden daha erken olma ihtimalinin yükseldiği vurgulandı.

Tutanaklarda, "Üyeler genel olarak, ekonomi, iş gücü piyasası ve enflasyona ilişkin görünümler göz önüne alındığında, federal fon oranının üyelerin daha önce tahmin ettiğinden daha erken veya daha hızlı bir şekilde artırmanın gerekebileceğini belirtti." ifadesi yer aldı.

 

Editör: Haber Merkezi