ABD Merkez Bankası beklendiği gibi baz faiz oranı merak konusu oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nin Federal Rezerv Sistemi (FRS), federal fonlarına göre Haziran ayı için FED faiz kararı beklentisi nedir, ne oldu? Haziran 2021 FED faiz kararı ne zaman saat kaçta açıklanacak? Ayrıntılar ve yeni gelişmeler haberimizde.

FED TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Bu hafta çarşamba günü ABD Merkez Bankası'nın (FED), perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ve cuma günü Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) toplantılarından çıkacak kararlar yatırımcı kararları üzerinde etkili olacak. 15-16 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan FED toplantısı 16 Haziran 2021 Çarşamba günü yapılacak. FED faiz kararının ise 21.30 gibi açıklaması bekleniyor.

FED faiz kararı

FED FAİZ KARARI NE OLACAK?

FED'in politika faizini yüzde 0,00 ile 0,25 arasında sabit tutması ve varlık alımında değişikliğe gitmesi beklenmezken, toplantı sonrası FED Başkanı Powell'ın yapacağı açıklamalarda ipuçları aranacak. FED'in beklentilerin aksine faizi artırması durumunda analistler doların değer kazanması nedeniyle ons altının düşmesinin muhtemel olduğunu belirtiyor.

Analistler, beklentileri geride bırakan enflasyon verisinin piyasalardaki belirsizlikleri artırdığını kaydederek, FED'in para politikasının geleceğine ilişkin yönlendirmelerinin öneminin oldukça arttığını ifade etti. Karar metninde FED'in varlık alımlarına ilişkin yönlendirmesine dair ipuçlarının aranacağını bildiren analistler, varlık alımlarının azaltılması yönündeki vurgulamaların oynaklığın artabileceğini bildirdi.

FED 2021 TOPLANTI TARİHLERİ TAKVİMİ

FOMC toplantılarının 2021 yılındaki tarihleri şöyle olacak: 26-27 Ocak, 16-17 Mart, 27-28 Nisan, 15-16 Haziran, 27-28 Temmuz, 21-22 Eylül, 2-3 Kasım ve 14-15 Aralık. FED'in bu yılın geri kalanındaki 4 toplantısı ise 28-29 Temmuz, 15-16 Eylül, 4-5 Kasım ve 15-16 Aralık tarihlerinde yapılacak.

Editör: Haber Merkezi