Ekonomik verilerin belirlenmesinde en büyük etkenlerden biri olan FED faiz kararı için geri sayım başladı. Dolar kuru yeni haftanın ilk iş gününe 8.70 TL bandında başladı. Döviz fiyatlarının aşırı yükselmesinin ardından pek çok kişi, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamaları merak etmeye başladı. Bu kapsamda araşma içinde olanlar, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantısı hangi gün, saat kaçta? sorularına yanıt arıyor.

Ağustos ayında gerçekleşmeyen FED toplantısı için artık sadece saatler kaldı. FED Başkanı Powell, Jackson Hole toplantısında, ekonominin beklendiği gibi gelişmesi halinde varlık alımlarını azaltmaya bu yıl başlamanın uygun olabileceğini dile getirişti.

 FED TOPLANTISI HANGİ GÜN? FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ABD Merkez Bankası'nın (FED) bu ayki toplantısı 21-22 Eylül tarihleri arasında yapıakcak.

Bütün gözlerin çevrildiği faiz kararları sonrasında FED Başkanı Jerome Powell'ın basın toplantısında neler söyleyeceği merak ediliyor. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalar ile piyasaların şekillenmesi bekleniyor.

Öte yandan, Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda "Covid-19 Zamanında Para Politikası" başlıklı bir konuşma yapan Powell'ın açıklamalarının ardından küresel piyasalarda pozitif bir hava yakamıştı.

Editör: Haber Merkezi