Pazartesi günü yapılan Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, döviz fiyatlarındaki dalgalanmanın önüne geçmek için yeni bir ekonomik modele geçildiğini duyurdu. Bu gelişmelerden sonra vatandaşlar, faiz kararlarının hangi yönde seyredeceğini merak ediyor. Bu bağlamda ABD Merkez Bankası FED'in 2022'de ilk ne zaman toplanacağı sorgulanıyor.

Piyasaların günlerdir beklediği kararlar açıklandığı dönemde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve FED'in önümüzdeki yıl alacağı faiz kararları merakla bekleniyor. Uzmanlar, FED'in faiz artırımının 4 Mayıs tarihinde açıklanma olasılığının çok yüksek olduğunu belirtiyor.

FED NE ZAMAN TOPLANACAK 2022? 

Bilindiği gibi ABD Merkez Bankası (Fed) yılda 8 defa faiz toplantısı yapıyor. En son FED toplantısı 14-15 Aralık'ta gerçekleşti.

FED'in 2022 yılında yapacağı toplantı Ocak ayının sonunda yapılacak, 2. ikinci toplantı Şubat sonunda, 3 toplantı ise Mayıs ayında başında gerçekleşecek.

ABD Merkez Bankası (Fed), piyasaların merakla beklediği kararları açıkladı. Banka beklentiler doğrultusunda faize dokunmayarak yüzde 0,00 - yüzde 0,25 seviyesinde sabit bıraktı. Fed’in toplantı sonucundan verdiği mesajlarda; varlık alımında azaltımı ikiye katlanarak 30 milyar Dolar olarak belirlendi. Fed'in medyan tahmini 2022 yılı için üç faiz artışı; 2023 için de üç faiz artışı oldu. 2024 yılı için ise 2 artış beklentisi öne çıktı.

Editör: Haber Merkezi