Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Aytemiz Alanyaspor karşısında ilk 11'inde değişikliğe gitmedi.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada Yanal, 19. haftadaki Medipol Başakşehir ve geçen haftaki Trabzonspor maçlarındaki ilk 11'i sahaya sürdü.

Sarı kart cezalısı Emre Belözoğlu ile sakatlığı tam olarak düzelmeyen Hasan Ali Kaldırım, bu karşılaşmada kadroda yer almadı.

Öte yandan Fenerbahçe'nin yeni transfer Simon Falette, ilk kez bir lig maçında kadroya dahil oldu.

Kadıköy'deki maçta ilk pozisyon konuk ekipten geldi. Karşılaşmanın 5. dakikasında orta sahada Ozan Tufan'ın hatası sonucu topu kapan Cisse, pasını Bakasetas'a verdi. Bu oyuncunun ceza sahası içi sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Altay Bayındır meşin yuvarlağı kornere çeldi.

29. dakikada Aytemiz Alanyaspor öne geçti. Ceza sahasında Jailson'un eline topun çarptığı pozisyonu VAR odasının uyarısıyla saha kenarında izleyen maçın hakemi Ümit Öztürk, penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Cisse'nin vuruşunda kaleci Altay Bayındır, soluna uzanarak meşin yuvarlağa müdahale etti ve gole izin vermedi. Ancak hakem Ümit Öztürk, Altay'ın kale çizgisinin önüne çıkarak kural ihlali yaptığına karar verdi ve penaltı atışını tekrarlattı. Yine topun başına geçen Cisse, bu kez meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-1.

Karşılaşmanın ilk yarısını Aytemiz Alanyaspor 1-0 üstün tamamladı.

İkinci yarıya baskılı bir oyunla başlayan Fenerbahçe, 53. dakikada Max Kruse'nin penaltıdan attığı golle skoru 1-1 yaptı.

Aytemiz Alanyaspor, 60. dakikada penaltı atışından yararlanamadı. Jailson'un Djalma Campos'a ceza alanı içinde yaptığı müdahale sonrasında hakem Ümit Öztürk 3. kez penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışında meşin yuvarlağın başına giden Papiss Cisse'nin vuruşunda top üst direkten döndü.

Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmayınca karşılaşma 1-1 beraberlikle tamamlandı. Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 38'e, Aytemiz Alanyaspor da 39'a çıkarttı.

Editör: Haber Merkezi