Süper Lig'de bu sezon istediği sınuçları elde edemeyen Fenerbahçe'de yeni başkan adayları ortaya çıkıyor. Sadettin Saran'dan gelen başkanlık açıklamasının ardından Sarı lacivertli taraftarlar, 'Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman? FB başkan adayları kimler?' sorularına yanıt arıyor.

Saran'dan Fenerbahçe için başkanlık açıklaması

Saadettin Saran, bir sonraki kongrede Fenerbahçe başkanlığına aday olacağını duyurdu.

FENERBAHÇE BAŞKANLIK SEÇİMLERİ NE ZAMAN?

FIFA başkanlık seçim sistemine göre; spor kulüpleri erken seçim olmadığı müddetçe 4 yılda bir kez başkanlık seçimi yapılıyor.

Son başkan Ali Koç 26 Haziran 2021'de tek aday olarak seçilmişti. Buna göre Fenerbahçe'nin bir sonraki başkanlık seçimi 2025 yılında yapılacak.

SAADETTİN SARAN KİMDİR?

1964 yılında Amerika'da doğan Saadettin Saran, burada makine mühendisliği eğitimi aldı.

Türkiye'de Kültür ve Turizm Bakanlığın’da işe başlayan Saran, daha sonra 1990 yılında Saran Holding’i kurarak dünyaca ünlü birçok markanın temsilciliğini üstlendi.

Toplam 3 bin 500'den fazla çalışanı olan Saran Holding, başta medya olmak üzere havacılık, yayıncılık, internet yayıncılığı, savunma ve turizm sektörlerinde toplam 33 şirketi bulunuyor.

Saran, bir dönem Almanya’nın köklü takımlarından Borussia Dortmund’un hissedarı da olmuştu. Ünlü iş adamı İngilizce ile birlikte İspanyolca ve orta düzeyde Almanca da bilmektedir.

BAŞKANLIK SEÇİMİNDE KAÇ KİŞİ OY KULLANDI?

Fenerbahçe Kulübünün olağan seçimli genel kurulunda 29 bin 9 kişi oy kullanabilecek. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre, genel kurulda oy kullanma hakkı bulunan kongre üye sayısı 28 bin 902, temsilci üye delege sayısı 107 olarak belirlendi. Buna göre oy kullanma hakkına sahip kişi sayısı toplam 29 bim 9 oldu.

 

 

Editör: Haber Merkezi