THY Euroleage'de normal sezonu lider tamamlayan Fenerbahçe Beko, play-off'ta 8. sırada yer alan Zalgiris ile eşleşti. Temsilcimiz, Zalgiris ile normal sezonda oynadığı 2 karşılaşmayı da kazanan taraf olmuştu. İki takım geçtiğimiz sezon Final Four'un ilk maçında da karşı karşıya gelmiş ve rakibini mağlup eden Fenerbahçe Beko, adını finale yazıran taraf olmuştu. 

Ataşehir'de müthiş bir atmosfer eşliğinde maça başlatan Fenerbahçe Beko, ilk çeyreği 15-13 üstünlükle tamamladı. İkinci çetrekte Ali Muhammmed ve Marko Guduric'in üçlükleriyle etklili olan temsilcimiz, soyunma odasına 17 sayı farkla 38-21 önde girdi. Etkili oyununu üçüncü çeyrekte de sürdüren Fenerbahçe Beko, final periyoduna 59-35 önde girdi. Son 10 dakikada skor üstünlüğünü koruyan temsilcimiz, rakibine savunma dersi verdiği maçı 36 sayı farkla 76-43 kazanarak seriye müthiş bir başlangıç yaptı. 

Fenerbahçe Beko'da Nikola Kaliic, 16 sayı ile maçın en skorer oyuncusu oldu. Kalinic'i 13 sayı ile Marko Guduric takp etti. 

Toplamda 3 galibiyete ulaşacak takımın İspanya'da düzenlenecek Dörtlü Final'e adını yazdıracağı eşleşmede 2. karşılaşma 18 Nisan Perşembe günü yine sarı-lacivertlilerin ev sahipliğinde yapılacak.

Editör: Haber Merkezi