Son Sivasspor maçından sonra umudumuz hiç yoktu… Bu Fenerbahçe, “Bu sezon da taraftarına çok çektirir” diye düşünüyorduk. Sadece biz mi, böyle düşünenler öyle çoktu ki. Hatta Fenerbahçeliler bile dile getirmeseler de, gizliden, endişe içindeydi. Defans hattı oturmamış, oyun planı yok, sistemi yok gibi görünüyordu çükü hazırlık maçlarında…

Herkes yanılmış… Emre’yi unutmuşuz, Ozan’ı hesaba katmamışız, Zanka’dan böylesine çabuk uyum sağlamasını beklememişiz, Altay gibi genç bir kalecinin geriden oyun kurulmasına katkısını düşünmemişiz, Kruse’nin, Rodrigues’in, Moses’in hareketli ve dönerli oyununu hiç ummamışız ve Muric gibi bir golcüyü hafife almışız. Tabi bir de “10 kişilik yabancı kadrosu” ile Gazişehir Gaziantepspor’u çok ciddiye almışız.

Emre gibi Türkiye’nin en iyi orta sahasına bu kadar geniş alan, bu kadar rahat paslaşma imkanı verilir mi ? Emre demişken, sanki futbol için yaratılmış, ne yaşa bakıyor, ne kondüsyona, ne de fiziğe. Adam dün çıktı ‘çatır çatır’ futbolunu oynadı, oyunu mükemmel açtı, arkadaşlarına inanılmaz paslar attı, penaltı yaptırdı, penaltıdan da golünü attı. Fenerbahçe, kaptanı ile hayat buldu, futbolu hatırladı. Ersun hoca da hakkını verdi, sonlara doğru oyundan alarak, futbolcusunu alkışlattı. Ozan’daki değişikliği de atlamamak lazım. Bir dinamo gibi orta sahada mücadele etti, Emre’nin rahatlamasını sağladı, ataklara da destek oldu. Terste oynayan Dirar’ı ve geçen sezonun iyilerinden İsla’yı da unutmamak lazım. Onlar da görevlerini yaptılar. Jailson’un yeri stoper olmamasına rağmen yumuşak ayağı oyun kurmakta çok işe yaradı.

Dünkü galibiyetin Fenerbahçe için değeri büyük… Bir kere 4 büyük rakibinden 3’ünün sıfır çektiği ve birinin de 1 puan aldığı haftada 3 golle 3 puan kazanması büyük bir moral oldu. Üstelik istatistikleri alt üst ederek, üstelik iyi bir oyun sergileyerek, üstelik yenilerinin büyük katkısıyla maçı kazandı ve taraftarlarını mutlu etti, ilerisi için umut verdi. İlerisi için diyorum, çünkü söylenildiği gibi, stoper, sol bek ve santrafor transferleri gerçekleştirilse, sakatlar takıma girip, rekabet sağlanırsa, bu Fenerbahçe, bu sezon şampiyonluğun en büyük, en güçlü adayı olur.

Son olarak Ersun Yanal… Emre Belezoğlu önderliğinde istediği kadro kurulunca, o da istediği oyunu oynatma sinyallerini verdi. Karakterli ve istekli futbolcularla ‘toplu hücum, toplu savunma’ felsefesini daha ilk maçta takıma aşıladığını gördük. Bir de eksikler tamamlanır, ihtiyaç duyulan yerlere takviyeler gerçekleşirse… Değmeyin Ersun Yanal hocanın keyfine…