Fenerbahçe , Avusturya kampındaki ilk hazırlık maçında Partizan ile karşı karşıya geldi. Şampiyonlar Ligi ön elemede oynanacak Dinamo Kiev maçı öncesi takımını hazırlamak için yoğun çaba içerisinde olan Portekizli teknik direktör Jorge Jesus, ince eleyip sık dokuyor. Partizan ile oynanan hazırlık maçını Sarı Lacivertliler, Enner Valencia'nın 2. dakikada attığı golle kazandı. 

Avusturya kampı öncesi İstanbul'da 3 hazırlık maçı oynayan Jorge Jesus yönetimindeki Kanarya, Kuzey Makedonya Şampiyonu Shkupi ile 2 - 2 berabere kalırken, Arnavutluk Ligi Şampiyonu Tirana'yı 4-0, Katar ekibi Al Shamal'ı ise 4-2 ile geçti. 

Fenerbahçe 6 Temmuz Çarşamba günü de Macaristan ekibi Mol Fehervar ile hazırlık maçı oynayacak.

Maçtan dakikalar

GOL | Maçın 2. dakikasında Enner Valencia, Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Rakip kalecinin oyunu başlatırken yaptığı hatayı iyi değerlendiren tecrübeli futbolcu topu kaptı ve topu boş filelere gönderdi.

Mücadelenin 20. dakikasında sağ kanattan Osayi'nin ceeza sahasına gönderdiği topu savunma sektirdi. Arka alanda topu kontrol eden Bruma'nın çarprazdan yaptığı vuruşta kaleci topu kornere çeldi.

Maçın 33. dakikasında Fenerbahçe tehlikeli geldi. Bruma'nın yerden ceza sahasına gönderdiği topa Valencia hareketlendi. Valencia'nın bekletmeden yaptığı vuruşta kaleci topu çelmeyi başardı. Dönen topu Partizan savunması uzaklaştırdı.

Maçın ilk yarısı 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşmanın 49. dakikasında Partizan bu kez tehlikeyi yaratan taraf oldu. Ceza sahası dışında topla buluşan Andrade'nin sert şutunda top direğin dibinden auta gitti.

Dakikalar 60'ı gösterdiğinde Fenerbahçe tehlikeli bölgeden frirkik kazandı. Topun başına Lincoln geçti. Top az farkla auta çıktı. 

65. dakikada Lincoln Henrique'nin yerine oyuna dahil olan Emre Mor, Fenerbahçe formasıyla ilk maçına çıktı.

Maçın 11'leri

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Osayi, Min Jae, Szalai, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Miha Zajc, Lincoln, Bruma, Rossi, Enner Valencia

Partizan: Stevanovic, Markovic, Filipovic, Urosevic, Sehovic, Fejsa, Natcho, Anrade, Holender, Menig, Gomes

İstanbul’da bırakılan 8 isim dikkat çekti

Fenerbahçe, Jorge Jesus yönetiminde yürüttüğü yeni sezon hazırlıklarının ikinci aşaması için dün Avusturya’ya gitti. İlk yurt dışı kampını bu ülkede yapacak olan Fenerbahçe kafilesinde 28 oyuncu yer aldı. İstanbul’da bırakılan 8 isim ise dikkat çekti. Serdar Aziz, Miguel Crespo, Marcel Tisserand, Luis Gustavo, Mauricio Lemos, Steven Caulker, Max Meyer ve Arda Okan Kurtulan, Avusturya’ya götürülmedi. Bu oyunculardan Serdar, Crespo, Tisserand, Meyer ve Lemos’un sakatlıkları olduğu öğrenildi.

Gustavo, Caulker, Arda Kurtulan...

Hazırlık maçlarında bekleneni veremeyen Gustavo’nun ise kadroda düşünülmediği için İstanbul’da bırakıldığı kaydedildi. Caulker ve Arda Kurtulan da Jesus tarafından yeterli bulunmadı. Kadroda altyapıdan Furkan Onur Akyüz (16), Yiğit Efe Demir (17), Uğur Kaan Yıldız (19 ve İsak Vural (16) da yer aldı.

 

Editör: Haber Merkezi