Süper Lig'de 2020-21 sezonu başladı. Sezonun açılış maçında Çaykur Rizespor, Fenerbahçe'yi ağırladı.

Sarı-lacivertli ekipte yeni transferlerden Gökhan Gönül, Caner Erkin ve Mame Thiam karşılaşmaya ilk 11'de başlarken Sinan Gümüş, Jose Sosa ve Enner Valencia ise ikinci yarıda oyuna dahil oldu.

Yüksek tempoyla başlayan mücadelede her iki takım da rakip kalede tehlikeli fırsatlar yakalarken Fenerbahçe 30. dakikada penaltı kazandı. Ceza sahası içinde elle oynama sonrası hakem beyaz noktayı gösterirken Caner Erkin'in vuruşunu Rizespor kalecisi Gökhan Akkan çıkardı.

Sezonun ilk golü Milan Skoda'dan
Mücadelenin ilk yarısı 0-0'lık eşitlikle tamamlanırken ev sahibi Çaykur Rizespor 60. dakikada öne geçti.

60. dakikada soldan gelişen hücumda Melnjak'ın ortasına yükselen Milan Skoda, Serdar Aziz ile çıktığı kafa topunda vuruşunu yaptı ve topu filelerle buluşturdu. Süper Lig'de sezonun ilk golü Milan Skoda'dan gelirken Çaykur Rizespor bu golle 1-0 öne geçti.

Gökhan Gönül, Fenerbahçe'ye golle döndü
Fenerbahçe 1-0 geriye düştükten sonra rakip kaledeki baskısını artırdı. Sarı-lacivertliler beraberlik golünü 76. dakikada Gökhan Gönül ile buldu. Caner Erkin'in köşe vuruşunda ön direğe hareketlenen Gökhan Gönül'ün kafa vuruşunu kaleci Gökhan Akkan çizginin gerisinden çıkardı. Top çizgiyi geçti ve skor 1-1'e geldi. Böylece Gökhan Gönül, Fenerbahçe'ye golle dönerken Caner Erkin de ilk maçında asist yaptı.

Jose Sosa'nın penaltı golü 3 puanı getirdi
Fenerbahçe, 86. dakikada maçtaki ikinci penaltıyı kazandı. Moroziuk'un dirseği Enner Valencia'nın yüzüne gelirken hakem ikinci kez beyaz noktayı işaret etti. Topun başına geçen Jose Sosa, sarı-lacivertli ekibi 2-1 öne geçirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe, deplasmanda 1-0 geriye düştüğü maçta Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup ederek sezona galibiyetle başladı ve 3 puanı hanesine yazdırdı.

Editör: Haber Merkezi