29 yıl bekledikten sonra 2011-12 sezonunda Türkiye Kupası’nı alan Fenerbahçe, hemen ertesi yıl bir kez daha kupaya uzanarak başarıyı taçlandırdı. 7 yıldır kupadan yine uzak kalan Sarı-Lacivertliler, ligdeki başarılı gidişinden sonra kupa hasretini de dindirmek iddiası ile ilk maçına çıktı.

Rakip TFF 2. Lig ekiplerinde Tarsus İdman Yurdu olunca, Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, “Fırsat bu fırsat” diyerek ligde kullanmadığı oyuncularıyla, bir antrenman maçı düşüncesiyle kadrosunu kurdu. Amaç, geliştikleri takdirde kulübeyi zenginleştirecek oyuncuları belirlemekti. Yanal yine de, daha önce defalarca yaşanmış kazalardan birine uğramamak için kulübesini sağlam tutmayı da ihmal etmedi.

Eski Galatasaraylı Ergün Penbe’nin takımı, maça yapabileceği işleri bir an önce yapmak istercesine başladı. Fenerbahçe’nin Sadık Çiftpınar ile kaleye gönderdiği ilk vuruşta bulduğu gole kadar Altay Bayındır’ın kalesine üç şut attı.

Tarsus İdman Yurdu hayal bile edemeyeceği poziyonlar buldu. Ama bulduğu gibi de elden kaçırdı. Bu pozisyonların ortaya çıkmasında başrölde Fenerbahçeli futbolcular vardı. Golle rahatlayan Sarı- Lacivertli futbolcular, oyunu kendilerini gösterecek şekle dönüştürmeye çalıştılar. Performansları ile Yanal’ın gözüne girmek isteyen futbolcular, ev sahibinin becerisi yettiğince oynarken yaptığı hatanın cezasını da anında kestiler.

Ligi bilen 4 oyuncusunun dışında, ligde forma hayali kuran oyunculardan kurulu Fenerbahçe disiplini iyi, akışkanlığı kötü, rakibe pozisyon da veren bir oyunla ilk yarıyı bitirdi. Devre arası uyarısıyla sahaya dönen Fenerbahçe, oyuna biraz daha tempolu başladı. Hareketli oyun ancak, duran toplarla pozisyonumsu heyecan yaratırken, ev sahibi bir iki canlı gol girişiminde bulundu, hatta kaleci Altay’ın hatalı pasını gole çevirdi.

Farkın bire inmesiyle oluşan ‘acaba’ duygusuna karşın maç daha usta ayaklara sahip takımın turu geçmesiyle sona erdi. Fenerbahçe kazandı ancak, Ersun Yanal’ın doğrudan takıma, olmazsa en azından kulübeye oyuncu bulma planı başka maçlara kaldı. Çünkü dün ‘Tarsus İdman Yurdu karşısında hangi yedek kulübesinden gelen futbolcuyu ligde gönül rahatlığıyla oynatabilitrsin?’ sorusu cevapsız kaldı. Dikkat edin, “Cevapsız kaldı” diyoruz. “Oynatacak oyuncu yok” demiyoruz. Rakip Fenerbahçe’yi zorlayamayınca, karar vermek de pek mümkün olmadı. Maçın tek kazanımı Fenerbahçe’nin tur atlamasıydı.