Türkiye'nin en köklü takımları arasında yer alan Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Kadın Futbol Takımlarının tarihlerinde ilk kez karşı karşıya geldi. Özel maçta sarı-lacivertliler mücadeleyi 7-0 kazandı. Spor severler, "Fenerbahçe ve Galatasaray kadın futbol takımı ne zaman kuruldu?" gibi sorulara yanıt arıyor.

Galatasaray’ın evinde oynanan tarihi maçın 5. dakikasında sarı-kırmızılılarda Daniels kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Karşılaşmanın ilk yarısında sarı-lacivertliler, rakibini gol yağmuruna tuttu. ilk yarıda goller 5. dakikada Fatma, 13. dakikada Berdan, 31, 34 ve 39. dakikada Shameeka, 40. dakikada Kennya'dan geldi.

Bu gollerle Fenerbahçe, devre arasına 6-0'lık bir üstünlükle gitti.  Sarı-lacivertliler mücadeleyi 7-0 kazandı.

FENERBAHÇE VE GALATASARAY KADIN FUTBOL TAKIMI NE ZAMAN KURULDU?

Fenerbahçe kadın futbol takımı, 26 Ağustos 2021 tarihinde kurulmuştur. TFF'nin 20 Eylül 2021 tarihli yönetim kurulu toplantısında aldığı karar sonrası 2021-2022 sezonu Süper Lig ve TFF 1. Lig takımlarının yaptığı başvuru sonrası içlerinde Fenerbahçe'nin de bulunduğu toplam 6 Süper Lig kulübünün doğrudan en üst lig olan Kadınlar Süper Ligi'ne katılımı onaylanmıştır.

Sonrasında 2 Süper Lig kulübünün daha katılımı ile sayı 8 olmuştur. Takım alınan bu karar sonrası 2021-2022 sezonunda 24 takımın yer alacağı Kadınlar Süper Ligi'nde tarihinde ilk kez mücadele edecektir.

 

Editör: Haber Merkezi