Eğer orta sahanız hücuma dönük oyunculardan kuruluysa, eğer defans oyuncularınız orta çizgiye yakın oynarsa ve eğer rakibiniz Alanyaspor ise başınız beladadır. Mutlak galibiyet alması gerektiğini düşünen Emre Belözoğlu sahada bu oyunu tercih edince, Çağdaş hocanın “ekmeğine yağ sürdü”, Salih Uçan’ın organizasyonunda hızlı ayaklar Efecan, Juanfran ve Davidson devreye girdi. Sonuç, bir kırmızı kart ve şampiyonluk yarışında kaybedilen çok önemli iki puan.

İşte o kırmızı kart, Fenerbahçe’nin hem isteğini, hem oyununu bir anda yok etti. Ozan gibi bir dinamo sağa çekildi, Mert Hakan çıktı, defansif Gustavo sahaya sürüldü.

Eksik kalınca koşmayan Mesut da kayboldu, Pelkas da. Valencia da ileride yalnızları oynadı. Ne yaptıysa oyunu çeviremedi, istediği, arzu ettiği golü bulamadı Emre hoca ve takımı. Aslında şanslı günündeydi, Sarı Lacivertli takım. Ev sahibinin 3 topu direkleri dövmese o bir puanı da göremezdi, sahadan boynu bükük ayrılırdı Fenerbahçe.

50-60 dakika 10 kişi oynayan ve 3 kez direklere sığınan Fenerbahçe için şampiyonluk yarışında alınan 1 puan kardır. Ama Fenerbahçe artık Beşiktaş’ın kaybetmesini bekleyecek ve hiç kaybetmeyecek. Bu olur mu, işte o zor görünüyor.