Kadir Yıldız / TÜRKGÜN

Partisinin bu haftaki grup toplantısında Meral Akşener’in Cumhur İttifakı’nı sert sözlerle hedef alması ve ‘dönersem namussuz, şerefsiz, namerdim’ sözlerini kullanması Pensilvanya’nın da hoşuna gitti. Her fırsatta desteğini esirgemeyen FETÖ firarisi Emre Uslu ve Adem Yavuz Arslan, Akşener’e övgü dolu twitlerle destek verdiler.

FETÖ OPERASYONUNA KOÇBAŞLIĞI YAPTI

1 Kasım 2015 seçimlerinin ardından MHP’yi ele geçirme operasyonu için düğmeye basan FETÖ bu süreçte medyadan yargıya, iş dünyasından siyasete kadar birçok ayağını aktif olarak kullandı. Türkiye’yi ele geçirmek isteyen FETÖ ilk hedef olarak MHP’yi seçti. 1 Kasım seçimlerindeki oy oranlarını basamak yapan FETÖ parti içinde kriz başlatarak hedefine ulaşmayı amaçladı.

Bu süreçte delegelerden imza toplamaya başlayan dört isim belirdi. Bu isimlerden birinin üzerinde FETÖ’nün medya ayağının ilgisi oldukça yoğundu. Yayın organlarında sürekli ondan bahsediliyor, köşe yazarları abartılı ve süslü cümlelerle kamuoyu oluşturmaya gayret çalışıyordu. Bu isim Meral Akşener’di. Akşener, FETÖ’nün MHP’yi ele geçirme operasyonunda koçbaşı olarak seçilmişti.

FETÖ, MHP’yi ele geçirmek için her yolu denemiş, tüm imkânlarını seferber etmişti. Delegelerden kimi tehdit edilmiş, kimine para teklif edilmiş, kimine ise ileride önemli makamlar verileceği vadedilerek imzaları alınmıştı. FETÖ’nün yargı ayağının etkin bir şekilde kullanıldığı bu süreçte toplanan imzalar mahkemeye ulaşmış ve mahkeme 15 Mayıs 2016’da kongre yapılmasını kararlaştırmıştı. Tüm hukuk kuralları çiğnenerek alınan bu karar başka bir mahkeme tarafından iptal edilmiş ve FETÖ’nün koçbaşı olarak kullandığı Meral Akşener korsan kurultay için toplanılan tarlada tellere asılı kalmıştı.

FİRARİ FETÖ’CÜLER DESTEK YAĞDIRDI

Emre Uslu, “Akşener’i en son tehdit eden 28 Şubat generalleriydi” derken, Arslan ise, “Bu konuşma unutulmamalı” dedi. FETÖ’nün MHP’yi ele geçirme operasyonunda her imkânıyla Meral Akşener’e destek veren FETÖ, İP kurulduktan sonra da FETÖ’cü hesaplar vasıtasıyla sahip çıktı. Bu durum Pensilvanya’nın hangi siyasi partiyi kendine kalkan yaparak Cumhur İttifakı’nı

 

15 TEMMUZ ÇATI DAVASINDA İTİRAF

15 Temmuz çatı iddianamesinde yer alan bilgilere göre FETÖ’cü teröristlerin 1 Kasım 2015 genel seçimleri sonrasında mütemadiyen toplantılar yapmaya başladığı saptandı. Bu toplantılarda darbeciler birbirlerini tanımak için “yurtta sulh” kelimesini parola olarak belirledi. Çatı davasında yer alan bilgilere göre darbe hazırlıkları için fiili hareketliliğin 27 Aralık 2015 olduğu tespit edildi. Meral Akşener ise bu tarihten bir ay önce 30 Kasım 2015 tarihinde imza toplamak için delegeleri aramaya başladı.

FETÖ’cülerin darbe girişimi için toplantı yaptıkları dönem ile Meral Akşener’in “Başbakan olacağım” sözlerinin aynı döneme denk gelmesi dikkat çekti. Türkiye seçimlerden yeni çıkmışken böyle bir cümlenin sarf edilmesinin nedeni hâlâ anlaşılamadı. Meral Akşener, MHP’yi ele geçirme operasyonunda gittiği her yerde sadece FETÖ’cülerin birbirleri ile haberleşmek için kullandığı parola olan “yurtta sulh” kelimesini sık sık tekrar etmişti.

FETÖ MEDYASININ GÖZDESİ OLDU

FETÖ’cülerin Meral Akşener’e olan ilgisi ve sempatisi 2014 yılı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendisini göstermeye başladı. FETÖ firarisi Önder Aytaç, 2014 seçimlerinde Meral Akşener’e yönelik “Cumhurbaşkanlığı için ideal isim. Bizden biri” diyerek destek vermişti.

1 Kasım 2015 sonrası Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgi İşlem kayıtlarında çıkan belgelerde FETÖ elebaşının Meral Akşener’e yönelik “Onu koruyun” talimatı olduğu tespit edildi.

15 Temmuz darbe akşamı twitlerinde “Ve yayımlanan darbe metninin doğruları söylediğini bilin sadece. Bizim desteğimize ihtiyaçları yok, evden çıkmayıp izleyin. Yarın bizimdir” ve “Lütfen bu gerçek deyin, ihtilal oldu deyin” şeklinde paylaşımlarda bulunan Bahadır Dinçaslan isimli şahıs daha sonraları İP GİK Üyesi yapıldı ve Meral Akşener’in metin yazarlığı görevine getirildi.

1 Kasım 2015 seçimleri sonrası MHP’yi ele geçirme operasyonlarında yer alan ve Meral Akşener’in avukatlarından (hukuk danışmanı) Nuri Polat, FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınmıştı. Ayrıca Akşener’in sosyal medya danışmanlığını yapan Kerim Çoraklık da FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanan isimler arasındaydı.

3 YARDIMCISI AKŞENER’E FETÖ’CÜ DEDİ

Meral Akşener ile birlikte hareket eden ve partileşme sürecinden sonra Genel Başkan Yardımcılığı yapan üç isim, Akşener’in FETÖ’cü olduğunu söyledi.

Bu isimlerden ilki Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Koray Aydın’dı. Aydın, 1 Kasım seçimleri sonrası FETÖ’nün MHP’yi ele geçirme sürecinde Meral Akşener’in organizasyonlarını cemaat (FETÖ) destekliyor demişti. Akşener’in FETÖ ile iltisaklı olduğu bilgisini paylaşan diğer isim ise hâlihazırda Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Nuri Okutan’dı. Okutan’ın, Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgi İşlem Birimi’nden çıkan FETÖ elebaşının Akşener ile ilgili talimatını servis eden isim olduğu iddia edildi.

Bu isimlerden sonuncusu ise Ümit Özdağ oldu. Özdağ, Akşener’in partide FETÖ’ye alan açtığını, İstanbul İl Başkanı’nın FETÖ’cü olduğunu bildiği hâlde göreve getirdiğini, parti içi eğitim faaliyetlerinde FETÖ’den üç kez soruşturma geçiren Fırat Yaldır’a görev verildiğini iddia etti. Üç Genel Başkan Yardımcısının ifadelerine bakıldığında MHP’yi ele geçirip istediğini yapamayan FETÖ’nün, çareyi kendine yeni bir parti kurmakta bulduğunu görülüyor.

‘İP’İN ARKASINDA PENSİLVANYA VAR’

MHP Lideri Devlet Bahçeli, FETÖ’nün hangi partiye yöneldiği konusunda işarette bulundu. Daha 1 yılını doldurmadan 4 milyon 900 bin oy alan İP’in kumandasının Pensilvanya’da olduğunu belirtti.

Bahçeli, “HDP, PKK’nın siyasetteki kanser hücresidir. 24 Haziran 2018 seçimlerinde aldığı oy yaklaşık 5 milyon 800 bin civarındadır. İP’in kuruluşu 25 Ekim 2017’dir. Bir yılını bile doldurmadan korsan milletvekili transferiyle girdiği seçimde yaklaşık 4 milyon 900 bin oy almıştır. Mesela Hakan Bayrakçı, Murat Gezici, İbrahim Uslu gibi icazetli kamuoyu araştırma şirket sahipleri acaba bu oyun kaynağını araştırma lüzumu duymuşlar mıdır? Ayrıca FETÖ’nün siyasi ayağını hiç hesap etmişler midir?

Pensilvanya’nın desteği kime yönelmiştir? FETÖ’cüler kime destek vermiştir?

Sanıyorum bu sorunun cevabı araştırıldığında İP’in oy tabanının mahiyeti, bu kumandalı partinin kimlerin taşeronluğunu yaptığı, ezcümle FETÖ’nün siyasi ayağı deşifre edilmiş olacaktır” dedi.

FETÖ’CÜLER HUKUK KATLİAMI YAPTI

FETÖ’nün MHP’ye düzenlediği operasyonun en önemli ayaklarından olan yargıda hukuk katliamı yapılması dikkatlerden kaçmamış ve hukuku çiğneyerek karar alanların daha sonralarda FETÖ ile bağlantılı oldukları tespit edilmişti. Bu isimlerin başında gelen ve MHP’de korsan kongre kararı veren FETÖ’cü Hâkim Burhan Yaz, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanmış ve 12 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
Editör: Haber Merkezi