Kayseri'de "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan 3 sanık, etkin pişmanlıkta bulunarak örgütün gerçek yüzünü anlattı.

Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında yargılanmaya devam eden 3 sanık, etkin pişmanlıkta bulunarak örgütün gerçek yüzünü açıkladı.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı gerçekleşen duruşmalara eski askeri öğrenci tutuklu sanık İ.G, tutuksuz sanıklar eski askeri öğrenci İ.A. ve eski polis memuru H.B. ile avukatları katıldı.

Sanık İ.A, savunmasında ortaokul son sınıftayken bu örgütle tanıştığını, örgüt üyelerinin asker ya da polis olması için kendisini yönlendirdiğini ifade etti.

Askeri lise sınavına hazırlandığı süreçte bu örgütün deneme sınavları yaptığını söyleyen İ.A, "Sınav öncesi 4-5 tane deneme sınavı çözdürdüler. Her denemede 100 soru vardı. Askeri lise sınavlarında yer alan sorular, bize yapılan deneme sınavındaki sorularla benzerlik gösteriyordu. Bunu sınava girdiğimde fark ettim. Yaptıkları deneme sınavlarını daha sonra yok ediyorlardı." şeklinde konuştu.

Sanık İ.G. ise dershaneye gittiği dönemde bu örgütle tanıştığını, ders çalışmak amacıyla evlerine gittiğini ve kara harp okuluna yerleştikten sonra Ankara'da bu örgüt üyeleriyle görüştüğünü söyledi.

17/25 Aralık döneminden sonra yapının gerçek yüzünü görünce ayrılmaya karar verdiğini ifade eden İ.G, bu süreçte yapının tehditleriyle karşı karşıya kaldığını açıkladı.

Etkin pişmanlıkta bulunarak bildiklerini açıkladığını söyleyen İ.G, "Devletimizin varlığına ve birliğine zarar verecek herhangi bir eylemde bulunmadım. Tamamen dini duygularla burada yer aldım. Şu anda üniversitede hukuk okuyorum. Okuluma devam etmek istiyorum, bu nedenle tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Duruşmada tanık olarak ifadeleri dinlenen M.U. ve A.A. da sanık İ.G. ile 2012’de kara harp okulunu kazandıktan sonra örgüt üyesi Seçkin Keskin tarafından tanıştırıldıklarını, bu kişinin kendilerinden sorumlu olduğunu ve sabit hatlardan yapılan aramalarla görüştüklerini ifade ettiler.

17/25 Aralık olaylarından sonra örgütün gerçek yüzünü gördükten sonra ayrılmaya karar verdiklerini dile getiren tanıklar, "Bu süreçte yapının baskısına maruz kaldık. Baskı ve tehdit nedeniyle o dönemde tamamen ayrılamadık. Örgüt üyesi Seçkin Keskin 3 yıl boyunca bizimle ilgilendi." diye konuştular.

Sanık H.B. de suç işlemediğini ifade ederek beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, sanık H.B'ye, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan önce 9 sene hapis cezası verdi, ardından etkin pişmanlığını kabul ederek cezayı 1 yıl 10 ay 15 güne indirdi, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına hükmetti.

Sanıklar İ.G. ve İ.A'nın yargılandıkları duruşmaları eksikliklerin tamamlanması için erteleyen heyet, sanık İ.G'nin tahliyesine karar verdi.

Editör: Haber Merkezi