TÜRKGÜN ÖZEL HABER

İP’in başı Meral Akşener ve yardımcılarının Devlet Bahçeli ve MHP düşmanlığı bütün insanlık değerlerini yerle bir ediyor. CHP ve HDP’nin koltuk değneği, kravatlı terörist Selahattin Demirtaş’ın gönüllü avukatı, FETÖ’nün uzayan eli oldular, şimdi de utanmadan MHP’ye saldırıyorlar. Kendilerini meclise taşıyan CHP’ye minnet borçlarını ödeyebilmek için her türlü rezilliğe onay veren çürük İP’in defolu sahipleri, kirli sicillerine her gün yeni sayfalar ekliyorlar. Ümit Özdağ ve Koray Aydın, kısa süre önce haklarında ağır yazılar yazdıran Akşener için kendi geçmişlerine hakaretler yağdırmakta yarış ediyorlar.

CHP’NİN SIRTINDA MECLİSE GİRDİLER

Siyaset üretmede sıkıntı çeken İP Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözlerini çarpıtarak ve yeni anlamlar yükleyerek kamuoyuna servis edip, kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor. Meral Akşener İstanbul seçimleri öncesinde MHP’nin kararlı duruşu karşısındaki çaresizliğini, Devlet Bahçeli’ye ağır hakarette bulunarak ve ülkücü hareketin mensuplarını provoke ederek aşmaya çabaladı. Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcılarının, HDP ile ilgili övgü dolu sözlerini duymazdan gelirken, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun, PKK’nın kurucu üyesi terörist Sakine Cansız’ı ve hapisteki Demirtaş’ı övmelerini, ‘İnandığınız Allah’ınız belanızı versin’ diyerek İslamiyet’le dalga geçmelerini de sineye çekti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi partisinin aldığı oyun bile çok gerisinde kalmasına rağmen siyasi pişkinliğin zirvelerinde dolaşan Akşener’in partisi İP ise CHP’nin sırtında meclise girebildi. Bu hazin durum zaten çürük olan İP’i daha da karıştırdı. Bazı parti kurucuları Akşener’in bu savrulmalarına dayanamayarak partiden istifa ettiler. Ümit Özdağ ve Koray Aydın, İP’in gazetesi tarafından ağır şekilde eleştirilip, istifaya davet edildiler.

KISA SÜREDE 360 DERECE DÖNÜŞ!

MHP’de milletvekili yapılırken Devlet Bahçeli için, ‘Gençleri çok sever. İnanmış bir demokrattır. Stratejik akla sahiptir. Her zaman 5 hamle sonrasını görür. Demokrasinin yanında yer alır ve partiye zarar getirecek şey, Türkiye’ye faydalıysa, onu yapar. Çok edeplidir. Çocuk yaştaki kişilerle konuşurken bile ceketini ilikler. Devlet Bey’i millete anlatamamamız, bizim hatamızdır’ diyen Akşener, Bengütürk televizyonunda ise Ahmet Şafak’ın, ‘Şimdi size ilke, bilgi, inanç, dürüstlük, karakter, tarihsel liderlik desem ne dersiniz? sorusuna, ‘Sayın Devlet Bahçeli’ cevabını vermişti.

HDP’Lİ SABRİ ÖZDEMİR’E DESTEK ÇIKTI

İP Genel Başkanı Meral Akşener, geçmişte görevden alınan HDP’li Belediye Başkanı Sabri Özdemir’i savunmuş ve ‘Batman Belediye Başkanı hendek kazdırmayan tek belediye başkanıydı, ilk kayyum atanan o oldu’ sözleriyle desteğini açıkça belirtmişti. Akşener’in savunduğu HDP’li belediye başkanı Sabri Özdemir, özerklik ilan edilmesine destek veren bir açıklamaları nedeniyle görevden alınmıştı. Akşener, 24 Haziran seçimleri sonrası yaptığı basın toplantısında ‘Kürt siyasi hareketinin temsilcisi HDP’ sözüyle, PKK’nın sözcülüğüne soyunmuştu. İP Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi, Genel Başkan Başdanışmanı emekli Tuğgeneral Ali Aydın “Ellerinde şehit kanı bulunan HDP’yi ‘Kürt siyasi hareketinin temsilcisi’ olarak nitelendirmesi hem yüce Türk milletini hem de yüce Türk devletine gönülden bağlı Kürt kardeşlerimizi derinden yaralamıştır. Bu talihsiz açıklama da bardağı taşıran son damla olmuştur” diyerek İP’le yollarını ayırdı.

BELEDİYE BAŞKANINA DESTEK AÇIKLAMASI

Ülkücülerin katili olan bir babaya sahip İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, HDP’nin Güneydoğu’da kazdığı hendeklere sahip çıkmasını görmeyip, üzerine bir de 31 Mart sürecinde destek açıklaması yapmış ve “Babadan oğula suç geçmez, oğuldan babaya da suç geçmez” demişti. Yeni Şafak gazetesinde, 31 Mart seçimlerinde birçok il ve ilçede HDP’li meclis üyelerinin İP listelerinden seçimlere gireceği haberine de en küçük bir itiraz gelmedi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ’IN SERBEST KALMASINI İSTEDİ

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, HDP’lilerden gelecek tek bir oy için Selahattin Demirtaş’a özgürlük isteyen Akşener, şu cümleleri kullanmıştı: “Aday gösterilmiş bir kişinin de kampanyasını rahatlıkla bizlerle eşit koşullarda yapmasını isterim.” Aynı Akşener, 2013 yılında teröristbaşı Fethullah Gülen’in talimatıyla hazırlanan ‘Umut Yolcusu’ belgeselinde yer almış ve “Sayın Gülen’in yapmaya çalıştığı gibi farklı dinler arasında konuşmayı mutabık kalınabilecek noktaları ortaya koyabilmek için bir çalışma yapmanın hiç kimseye bir zararının olmadığı aksine faydasının olduğuna inanıyorum” sözleriyle katkıda bulunmuştu.

Editör: Haber Merkezi