Spor basınının sevilen isimlerinden Fikret Engin geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bir süredir yoğun bakım da tedavi görmekteydi. Fikret Engin'in 25 Mayıs'ta şeker komasına girerek hastaneye kaldırıldığı ve gece saatlerinde hayatını kaybettiği açıklandı. Fikret Engin'in ölüm haberinin ardından ardından sevenleri, arkadaşları ve spor basını taziye dileklerinde bulundu.

FİKRET ENGİN KİMDİR?

1973 yılında dünyaya gelen Fikret Engin aslen Bursa’lıdır ve 48 yaşındadır. Bursa’da dayısına ait bir kumaşçı dükkanında çalışmıştır. O dönemde Bursa AS TV yöneticileri tarafından keşfedilen Fikret Engin, Süper FM, Star TV ve ATV gibi kuruluşlarda çalışmıştır.

Acun Ilıcalı’nın TV8’i satın almasından önce kanalda aktif olarak görev almıştır. Başta futbol maçları olmak üzere, boks, muay thai ve mma gibi spor müsabakalarını seslendirmiştir. Ancak Acun Ilıcalı’nın kanalı satın almasından sonra da görevi sürmüştür. Bazı milli maçlarda spikerlik yapmaya devam etmiştir. Ayrıca Ilıcalı’nın veteranlar halı saha ligini de Murat Özarı ile birlikte spikerliğini yapmıştır. Bugüne kadar 3000’in üzerinde spor müsabakasını sunduğunu söylemiştir.

Bursa’da bir akrabasının yanında tekstil mağazasında çalışırken AS TV idarecileri tarafından keşfedilmiştir. Ardından uzun yıllar Bursa AS TV’de programlar yapmıştır. Daha sonra birçok televizyon programı ve bunun yanı sıra radyo programında da sunucu olarak görevlerde bulunmuştur. Uzun yıllardır İstanbul’da yaşamaktadır. Küçükçekmece Cennet Mahallesi’nde ikamet ettiği bilinmektedir. Engin, Cennet Mahallesi halkı tarafından da oldukça sevilmektedir.

FİKRET ENGİN NEDEN ÖLDÜ?

Fikret Engin'in ölüm nedeni hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Fakat Fikret Engin'in 25 Mayıs'ta şeker komasına girerek hastaneye kaldırıldığı biliniyor.

MURAT ÖZARI'DAN FİKRET ENGİN PAYLAŞIMI

Bir dönem birlikte program yapan Murat Özarı ile Fikret Engin aynı zamanda iyi birer arkadaştı. Murat Özarı, Fikret Engin'e sosyal medyadan veda etti.

 Murat Özarı

'Canım kardeşim kader arkadaşım... Seni çok özleyeceğim ve hiçbir zaman unutmayacağım. Mekanın cennet olsun.'

ACUN ILICALI: MEKANIN CENNET OLSUN

Televizyoncu Acun Ilıcalı da Fikret Engin'in ölüm haberi sonrası 'Mekanın cennet olsun' notuyla bir paylaşım yaptı.

Fikret Engin kimidir

 

 

Editör: Haber Merkezi