Bayan voleybolcular gerek milli takım gerekse kulüpler düzeyinde yüzümüzü ağartmaya devam ediyor. Eczacıbaşı, Vakıfbank ve Fenerbahçe gibi kulüplerimizin yabancı takviyeli kadrolarıyla elde ettiği büyük başarılar hepimizin gururu.

Bir de Filenin Sultanları var ki, yeri apayrı. 2001 yılından bu yana katıldıkları her turnuvada kürsüye çıksın çıkmasın hep göğsümüzü kabarttılar. Yürekten, sahici, samimi önünü arkasına düşünmeden Ay Yıldızlı forma için terlerini son damlasına kadar akıttılar. İşte son olimpiyat elemeleri... Tamamen yerli üretim milli takım, Polonya’yı o yürekleri hoplatan, stresli, heyecanlı final setiyle geçtikten sonra, Almanya’yı 3-0 yenerek olimpiyata katılma hakkını elde etti. Sahadaki mücadeleleri kadar sevinçleri, birliktelikleri görülmeye değerdi. Takımdaşlık, milli forma aşkı neymiş onlarla yeniden yaşadık, tekrar hatırladık. Çok daha fazlasını hakediyorlar… O’nları avuçlarımız patlayıncaya kadar alkışladık.

Anadolu Efes 1976 yılında kuruldu. O günden bu yana Türk basketboluna yaptığı maddi manevi katkının hesabı tutulamaz. Kupalar, Avrupa’da gelen başarılar yetiştirilen binlerce sporcu, antrenör… Adı basketbolla özdeşleşen bir lokomotif kısaca. Anadolu Efes neyse Tofaş da o bana göre. Üstelik Bursa ekibi 1974’ten bu yana sadece basketbol değil başka branşlarda da Türk sporunun hizmetinde. Bursa’ya bu alanda yaptığı katkının maddi karşılığı hesaplanamaz. Hem yarışmacı hem yetiştirici kulüp özelliğiyle sayısız yıldız kazandırdı Türk basketboluna. Devam da ediyor. Muhsin, Yiğit, Berkan vs. bir yana Bursaspor maçını tamamladığı beşteki pırıl pırıl isimler ortada. Bazı Bursasporlu taraftarların farklı biten maçta Bursa’yı adeta basketbol şehri yapan Tofaş’a ağza alınmayacak sözlerle saldırması olayın ne kadar dışında olduklarını bir kez daha gösterdi. Dahası, ilk sezonunda kısıtlı bir kadroyla süper ligde beklenenin üstünde performans gösteren kendi takımlarına reva gördükleri eziyet basketboldan da hiç anlamadıklarını ortaya koydu. Yazık. Futbolda şampiyon olup tarih yazan Bursaspor’un adım adım bir alt lige gitmesinde pay sahibi olan bu zihniyet şimdi de gözünü potaya dikmiş. Tofaş’ın da Bursaspor’un da gerçek basketbol taraftarına ihtiyacı var. Sizin gibi futbol fanatiklerine değil.

Süper ligde geride kalan haftada sürpriz sonuç çıkmadı. Anadolu Efes, Ormanspor’udeplasmanda rahat yendi. Fenerbahçe, Sigortam Net İTÜ karşısında Nunally ve sakatlıktan kurtulan Vesely ile çıktı ve galibiyet için zorlanmadı. Bu maçta akıllarda kalan Kaliniç’in formasını giymeyi unuttuğu için oyuna girememesiydi. Son haftalarda kan kaybeden, gidenlerin yerini dolduramayan Beşiktaş, Bahçeşehir Koleji’ne iki uzatmada yenildi. Bahçeşehir Koleji’ne bu hayati galibiyeti Golden’ın performansı getirdi. Gaziantep Basketbol, BuvaJelovac’ınskorer oyunu ile Afyon Belediye’yi mağlup ederek uzun bir aradan sonra galibiyetle tanıştı. Darüşşafaka, Hayes’ten yoksun Büyükçekmece’yi üçlük bombardımanı ile yıktı. Karşıyaka, Teksüt Bandırma önünde farkı açamasa da kontrolü elinde tutarak sonuca gitti. Son haftaların formda takımı Galatasaray, Türk Telekom önünde yine iyi bir oyun sergiledi ve ilk yarıdaki yenilginin rövanşını aldı. Ancak Yiğit’in sakatlanması Sarı Kırmızılıların sevincine gölge düşürdü.