Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu, 20 Şubat 2015'te Ege Üniversitesi'nde PKK terör örgütü mensuplarınca bıçaklanarak şehit edildi. Katilleri 880 gün süren yargılanma döneminden sonra terör örgütü üyeliğinden 15 yıl, kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

PKK’LI TERÖRİST TUTUKLANDI

Aynı olayda 7 kişi de yaralandı. Gözaltına alınan Sosyoloji Bölümü 4. sınıf öğrencisi PKK'lı terörist Nurullah Semo tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Savcı Zeki Polat, iddianamesinde sanık PKK terör örgütü üyesi Nurullah Semo için "kasten adam öldürmek", "örgüt adına suç işlemek", "örgüt üyeliği" ve "yaralama" suçlarından müebbet ve 69 yıl, tutuksuz 31 sanık hakkında ise "suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek", "yaralama" suçlarından 5 ila 48 yıl arasında hapis cezası talep etti.

KATİLE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZASI

Yargılama sonunda, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 18 Temmuz 2017'deki karar duruşmasında, Semo'nun "kasten adam öldürmek", suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "örgüt adına suç işlemek" ve "örgüt üyeliği" suçlarından ise 15 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi, Ege Üniversitesi (EÜ) öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun katili PKK'lı terörist Nurullah Semo'nun cinayet suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onadı, terör örgütü PKK üyeliğinden sanığa verilen 15 yıl hapis cezasını kaldırarak, Semo'ya "Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini kararlaştırdı.

FIRAT ÇAKIROĞLU MEZARI BAŞINDA ANILDI

MHP İzmir İl Teşkilatı ve Ülkü Ocakları üyeleri tarafından Bornova ilçesi Pınarbaşı Mezarlığı'nda, Çakıroğlu'nun kabri başında anma programı düzenlendi.

Programa, MHP İzmir milletvekilleri Hasan Kalyoncu, Tamer Osmanağaoğlu, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Çakıroğlu'nun babası Fuat Çakıroğlu, annesi Özlem Erdem ve çok sayıda Ülkü Ocakları üyesi genç katıldı.

Baba Çakıroğlu, oğlunun kabri başında dua etti, yanında getirdiği su ile mezarın üzerinde bulunan Türkiye haritası motifi verilmiş karanfilleri suladı.

Anma törenine katılan vatandaşlar da Çakıroğlu için dua etti. Program, Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla sona erdi.

FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU KİMDİR?

1 Ocak 1991 yılında Konya’nın Akşehir ilçesinde doğdu. Babası Fuat Mahir Çakıroğlu ile Özlem Çakıroğlu’nun tek evladıydı. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun oldu. Aynı fakültede formasyon dersleri alıyordu. Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu idi. Bu görevini yürütürken 20 Şubat 2015 tarihinde okul bahçesinde şehit edildi. Pınarbaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

ÇAKIROĞLU, TWİTTER'DA TREND LİSTESİNDE 1. SIRADA

PKK'lılar tarafından hain bir saldırı sonucu şehit edilen Fırat Çakıroğlu, sosyal medyada en çok paylaşım yapılanlar arasında 1. sırada bulunuyor. Birçok isim Fırat Çakıroğlu'nun aramızdan ayrılışının 5. yılında unutmadı.

Şehit olan Fırat Çakıroğlu için Twitter'da yapılan paylaşımlar;

FIRAT ÇAKIROĞLU ANISINA FOTOĞRAF SERGİSİ


Amasya’nın Merzifon ilçesinde Ülkü Ocakları tarafından, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun şehadetinin 5. yılı dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde fotoğraf sergisi açıldı.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun fotoğraflarından oluşan sergide, zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Çakıroğlu’nun terör örgütü tarafından 5 yıl önce şehit edildiğini hatırlatan Ülkü Ocakları Merzifon İlçe Başkanı Hasan İnce, “Ülkücü Şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4.sınıf öğrencisi iken bundan 5 yıl önce 20 Şubat 2015 tarihinde bölücü terör örgütü olan PKK'lı sözde öğrenciler tarafından şehit edilmişti. Merzifon Ülkü Ocakları olarak bizler de her yıl olduğu gibi Ülkücü Şehidimiz Çakıroğlu'nun aziz hatırasını yaşatmak için bugün bir dizi etkinlikler yaparak şehidimizi anmak istedik. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde fotoğraf sergisi açtık. Yatsı namazının ardından şehidimizin ruhu için ocağımızda Kur'an-ı Kerim okutarak dualarla onu yad edeceğiz. Şehit Çakıroğlu’nun hayatını konu olan sinevizyon gösterimiz ile programımız son bulacak” dedi.

HATIRASI

Şehit Fırat Çakıroğlu'nun adı, Tarsus'ta adına açılan spor merkezine, Nazilli'de bir parka verilmiştir. Elvankent'te de adına bir hatıra ormanı oluşturulmuştur. İzmir'in Menderes ilçesinde bir spor tesisine ve Aliağa ilçesinde yapılan bir parka, Manisa'da bir kavşağa adı verilmiştir.

 

Editör: Haber Merkezi