Genel

Bahçeyi gezerken buldular! Gören şaştı kaldı

Abone Ol

Safranbolu ilçesinde Ahmet Meçe ve kızı Serra Sultan ile birlikte annesine ait bahçeyi gezerken, büyük Maniye domatesini fark etti.

Baba ve kız bağından kopardıkları domatesin kilosunu merak ettikleri için tartma ihtiyacı duydu.

Markete gidip normalinden fazla büyük olan domatesi tartıya koyan Meçe ve kızı, 1 kilo 372 gram ağırlığında gelen domatesi görünce şaşkınlık yaşadı.

u003cbu003eKATKI MADDESİ KULLANILMADIu003c/bu003e43 yaşındaki Ahmet Meçe, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Bu bizim Safranbolu'muzun doğal, katkısız, hormonsuz, atalık maniye domatesi. Bu domates bu kadar büyük olurdu ama bu seneki biraz daha değişik oldu, çok büyüdü. Hiçbir ilaç, katkı maddesi kullanılmadı...

...Sadece yanmış hayvan gübresi ile üretildi. Bunun tohumunu Safranbolu ilçesine bağlı Çıraklar köyünde yaşayan Şerife ablamızdan almıştık. Kendisi aynı domatesi yıllardır yetiştiriyordu. Onun domatesleri de bu büyüklükte çıkardı ama bu hakikaten bambaşka bir şey oldu dedi.

u003cbu003eHEDEFİMİZ TÜRKİYE REKORUNU GEÇMEKu003c/bu003eDomatesi görenlerin şaşırdığını ve hormonlu mu diye soranların olduğunu ifade eden Meçe, Bu domates hormonlu', '2 tane domates mi' diyenler oldu. 'Hayır' dedik. Görenler şaşırdı. Biz kendimiz de şaşırdık. İnternetten biraz araştırdım. Türkiye rekoru 1 kilo 600 gram falan. Biz Türkiye rekoruna yaklaştık. Bundan sonraki hedefimiz Türkiye rekorunu geçmek diye konuştu.

Serra Sultan Meçe ise domatesi ilk gördüğünde çok şaşırdığını ve Böyle bir domates olmaz dediğini belirterek, ağır olduğunu söyledi.

u003cbu003ePATLICAN TOHUMU EKTİ HAYATININ ŞOKUNU YAŞADI!u003c/bu003eOrdu'nun Ünye ilçesinde, kendi ihtiyaçlarını karşılamak için yaklaşık 40 yıldır tarımla uğraşan İsa Kuşcu, Mayıs ayı içerinde tarlasında yetiştirmek için patlıcan tohumları aldı.

Tohumları tarlasına eken Kuşcu, patlıcan çiçeklerinin diğerlerine göre daha fazla olduğunu fark edince şaşırdı.

Patlıcanları büyümeye başlayınca kontrol eden İsa Kuşcu, ektiği tohumlardan filizlenen dalların üzerinde hem patlıcan, hem de domatese benzeyen bir ürün yetiştiğini fark etti.

Ceviz büyüklüğündeki, yaprakları da patlıcana benzeyen domateslerin tadının acı olduğunu ifade eden Kuşcu, patlıcanların tadının ise normal olduğunu belirtirken, hayatında ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını söyledi.

u003cbu003eDALIN BİR TARAFINDA DOMATES, DİĞER TARAFTA PATLICANu003c/bu003eÜnye ilçesi Saraycık Mahallesi'nde yaklaşık 40 yıldır tarımla uğraşan İsa Kuşcu, Mayıs ayı içerisinde patlıcan fidesi aldım, aşılı patlıcan diye satılıyordu. Patlıcandan domates oldu. Ben de hayret ettim, değişik çiçekler açtı ve diğer patlıcanlara göre çiçeği daha çoktu. Büyüyünce bir baktım bir tarafta patlıcan diğer tarafta ise domates vardı. Şekli, kokusu, içerisindeki çekirdeği de domates ama tadı çok acı. Bunu ilk defa görenler çok şaşırdı. Yaklaşık 40 yıldır kendi ihtiyacımız için köyümüzde sebze dikiyoruz. Böyle bir şeye hiç rastlamadım, ilk defa oldu dedi.

u003cbu003eDOMATESİN TADI ACI, PATLICAN NORMAL, GALİBA GENETİĞİ BOZULUYORu003c/bu003eŞaştım ve çevredekiler de şaşırdı diyen Kuşcu, Artık galiba genetiği bozuluyor. Doğal bir şey kalmadı. Patlıcanın tadında sıkıntı yok ama şekil olarak diğer patlıcanlara göre küçük. Domatesler de küçük, tam domates değil gibi. Tat olarak da çok acı. Ancak şekli, kokusu ve yapısı aynı domatesi sadece tadı zehir gibi acı şeklinde konuştu.