Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Galeriler Gündem Bu belirti akciğerinizin sönmeye başladığını gösteriyor! Hemen bu testi yapın!

Bu belirti akciğerinizin sönmeye başladığını gösteriyor! Hemen bu testi yapın!

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için akciğerin sağlıklı bir şekilde işlevini yerine getirebilmesi gerekiyor. Uzmanlar, akciğer sağlığını test edebilmek için nefes kontorlünün önemine dikkat çekiyor. Buna göre, bazı belirtiler akciğer kapasiteniz hakkında bilgi veriyor. İşte akciğerinizin tehlikede olduğunu gösteren belirtiler ve evde uygulayabileceğiniz nefes testi...

NEFES DARLIĞI: Günlük aktiviteler sırasında, dinlenirken veya konuşurken ortaya çıkan nefes darlığı akciğerin hacminin azaldığını gösteriyor.
GEÇMEYEN SIK ÖKSÜRÜK: Geçmeyen kronik öksürüğünüz akciğerlerinizin sağlığına dair ipucu içeriyor. Öksürüğünüz kanlı veya balgamlıysa derhal bir uzmana danışmanız gerekiyor.
HIRILTILI NEFES ALMA: Nefes alırken ortaya çıkan hırıltı, akciğerinize bir problemin habercisi olabilir.
SIK SOLUNUM SAYISI: Normal nefes sıklığınızdan daha fazla nefes alıyorsanız, aldığınız nefes yetmiyormuş hissine kapılıyorsanız akciğerinizin kapasitesinin azaldığına dair önemli bir sinyalle karşı karşıyasınız demektir.
GÖĞÜS AĞRISI VEYA SIKIŞMA: Göğüs bölgesine ortaya çıkan ağrı ve sıkışma akciğerdeki sağlık sorunlarının habercisi olabilir.
YORGUNLUK VE HALSİZLİK: Sürekli yorgun ve halsiz hissediyorsanız akciğer kapasiteniz azalmış olabilir. Doğru nefes alamamak, gün içindeki halsizliğin birinci sebeplerinden biridir.
CİLT VE TIRNAKLARDAKİ RENK DEĞİŞİKLİKLER: Ciltte veya tırnaklarda mavimsi renk değişiklikleri, oksijen seviyelerinde azalma ile ilişkilendirilebilir.
AKCİĞER NEFES TESTİ NASIL YAPILIR? Ayağa kalkın ve kalp atış hızınızı 30 saniye kontrol edin. Ardından oturun ve nefes vermeden üst üste 3 nefes alın. Sonrasında nefesinizi olabildiğince tutun ve saniyeleri sayın. Nefes verdikten sonra nabzınızı tekrar 30 saniye kontrol edin. Nefesinizi 40 saniyeden daha kısa bir süre boyunca tutabiliyorsanız, solunum sisteminizin çalışması o kadar da iyi değildir. Ortalama sonuç 40-49 saniye olmalıdır. Nefesinizi 50 saniyeden fazla tutabiliyorsanız, bu gerçekten iyi durumdasınız demektir.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sağlıklı insanların yaptığı bu hata diyabete neden oluyor! Bilmeden tüketiyoruz ama asla masum değil...

Sağlıklı insanların yaptığı bu hata diyabete neden oluyor! Bilmeden tüketiyoruz ama asla masum değil...