Genel

Dünyanın en büyük istila hareketi başladı! Genişledikçe genişliyorlar! Yakında tüm dünyayı ele geçirecekler

Dünyanın en büyük istila hareketi saat 15.41 itibariyle başladı. Solucanlar büyük gruplar halinde harekete geçmeye başladı. Araştırmacılar genişlemenin kaçınılmaz olacağını ve solucanların yakın bir zamanda tüm dünyada yayılacağını dile getiriyor.

Abone Ol

Dünyanın en büyük hayvan istilası bugün saat 15.41 itibariyle başladı. En büyük hayvan istilasından dikkat çeken bilgiler de çok geçmeden geldi. Solucanlar hareket halinde ve insanlar gergin. Bunun nedeni, Uzak Kuzey'de son buzul çağından beri solucansız olan toprakları ele geçirmeleri.

Bilim adamları, genişlemenin kaçınılmaz olarak kuzey ekosistemlerini tamamen anlamadığımız ve muhtemelen geri alamayacağımız şekillerde tüm gezegen için etkileri olacak şekilde değiştireceğini söylüyor.

İsveç'teki Umea Üniversitesi'nde solucanlar üzerinde çalışan bir ekoloji profesörü olan Jonatan Klaminder, “Gelen ve ortadan kaldırması gerçekten zor olacak bir organizma konusunda dikkatli olmalıyız” dedi. "Bu organizmanın etkilerinin ne olacağını gerçekten ama gerçekten dikkatlice incelemeliyiz."

Ilıman dünyanın çoğunda, sıradan solucanlarla dolu bir toprak yığınını küreklemek, flora, mantar ve iyi bakterilerle dolu sağlıklı bir toprağın işaretidir. Solucanlar, çürüyen organik maddeleri yiyerek ve besin açısından zengin gübreleri dışarı atarak aktif olarak toprak sağlığına katkıda bulunur.

Ayrıca toprakta depolanan karbondioksit, metan ve nitrojen gibi güçlü sera gazlarının açığa çıkmasına yardımcı olabilecek mikrobiyal aktiviteyi tetikleyebilirler. Solucanlar Uzak Kuzey'e kendi başlarına gelmediler. Araştırmalar, insanların en azından 1800'lerin ortasından beri çimler ve bahçeler için ve balık yemi olarak kullanmak için toprak ithal ederek onları Kuzey Kutup Dairesi üzerindeki uzak yerlere ve Arktik altı bölgelere kasıtlı ve kasıtsız olarak getirdiğini gösteriyor. Bu bölgelere yapılan seyahatlerdeki son artışlar da işgale katkıda bulunabilir. Solucanlar insanların gittiği yere gider.

Şimdi, insan kaynaklı iklim değişikliği sıcaklıkları artırıp permafrostu çözdükçe, solucanlar tutunacak bir yer ediniyor. Sadece ayaksız. Toprağa yerleştikten sonra çoğalmak için karşı cinsten bir eş bulmalarına bile gerek kalmaz. Solucanlar hermafrodittir, yani hem erkek hem de dişi üreme organlarına sahiptirler. Yani, herkes yapacak.

Toprağın kimyası ve fiziğindeki değişiklikler nedeniyle, çimenler ve çalı bitkileri gelişerek tundra yosunları ve likenlerden devralma eğilimindedir. Umea Üniversitesi'nde ekoloji araştırmacısı olan Hanna Jonsson'a göre bu, bu tür bitkileri tercih eden yaban fareleri ve tarla fareleri için iyi bir haber. Ancak muhtemelen mevcut yiyeceklerdeki bir değişikliğe kolayca uyum sağlayamayacak diğer otçullar için iyi değil. En önemlisi, bu değişiklikler, güneş ısısını dünyanın tepesinden uzaya geri yansıtan kar örtüsü miktarını azaltabilir. Bu, zeminin katlanarak daha fazla ısıyı emebileceği anlamına gelir.