Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Galeriler Gündem Fil gibi bir hafıza için... Çay kaşığının ucuyla bile kullansanız yetiyor

Fil gibi bir hafıza için... Çay kaşığının ucuyla bile kullansanız yetiyor

Fil hafızası dediğimiz güçlü ve her şeyi hatırlayan bir hafızaya sahip olmayı herkes ister. Ancak bunun için tüketmeniz gereken besinler ve dikkat etmeniz gereken yaşam koşulları var. Hangi baharatın beyninize iyi geleceğini düşündünüz mü? İşte zehir gibi keskin bir hafızaya sahip olmak için 1 gramı yeterli olan o baharat...

Mutfakların sevilen baharatların biri olan ve yemeklere hem renk hem tat katan zerdeçal ile beyin gelişiminize katkı sunabilirsiniz. Beyne iyi gelen ve hafızayı tam işleyen bir hale getiren zerdeçal, az miktarda kullanılırsa da büyük bir etki yaratıyor.
Güçlü bir hafıza için yediğimiz içtiğimiz şeylere dikkat etmemiz gerekiyor. İleri yaşlarda görmeye alışkın olduğumuz unutkanlık sorunu ise artık genç yaşlarda da karşımıza çıkıyor. Unutkanlığın önüne geçmek ve hafızayı geliştirmek için beslenme büyük bir öneme sahip.
Unutkanlığa neden olan alışkanlıklar nedir? Unutkanlıkla mücadele etmek için ilk olarak kızartılmış besinlerden uzak durmalısınız.
Hazır ve dondurulmuş gıdaların beyne olumsuz etkisi de unutulmamalı.
Alkol tüketimi beyni çok kötü etkileyen diğer bir faktör.
Hareketsizliğin de unutkanlığa yol açtığı unutulmamalı. Düzenli ve tempolu yürüyüşlerin, yaşam kalitesi üstündeki pozitif etkisi atlanmamalı.
Zerdeçal ne işe yarar? Tayvan'da yapılan araştırma, kahvaltıda bir gram zerdeçal tüketmenin diyabetin ilk evresinde ve bilişsel becerilerinde azalma riski bulunan kişilerin hafızasını güçlendirdiğini ortaya koydu.
Diyabet teşhisi koyulan 60 yaşın üzerinde kadın ve erkeklerin katıldığı araştırmada, bilim adamları zerdeçalın hafızaya etkisini araştırdı. Katılımcılar kahvaltıdan önce ve saatler sonra hafıza testine tabi tutuldu.
Kahvaltıda bir gram zerdeçal tüketen katılımcılar, testlerde daha başarılı oldu. Araştırmanın sonuçları, Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition dergisinde yayımlandı. Daha önceki araştırmalar, orta yaşlı diyabet hastalarının beyin hacmi kaybına daha yatkın olduğunu, bunun sonucunda da hafıza ve düşünme becerilerini kaybetme riski taşıdıklarını ortaya koymuştu.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yiyenin 100 yaşını gördüğü besin! Doktorlar uzun ömrün sırrını verdi: "Her gün yiyen hastalık nedir bilmiyor"

Yiyenin 100 yaşını gördüğü besin! Doktorlar uzun ömrün sırrını verdi: "Her gün yiyen hastalık nedir bilmiyor"