AFAD verilerine göre, saat 05.42’de Karadeniz açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sabah saatlerinde yaşanan sarsıntı kısa süreli paniğe neden olurken, Prof. Dr. Osman Bektaş’tan bölgeye ilişkin dikkat çeken değerlendirmeler geldi.
Bektaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada depremin Ordu Fayı olarak adlandırılan yapıyla ilişkili olabileceğini belirterek, bölgedeki risklere karşı uyarılarda bulundu.
Bektaş açıklamasında, "Deprem, TPAO araştırmalarında belirlenen Ordu Fayı olarak adlandırılan yapıyla ilişkili olabilir" ifadelerini kullandı.
Bektaş, Doğu Karadeniz'de asıl riskin yalnızca depremler olmadığını belirterek heyelan tehlikesine dikkat çekti.
Uzman isim, bölgede yağış, dik sahil yamaçları ve depremlerin bir araya gelmesinin heyelan riskini artırabileceğine vurgu yaptı.
Uzman isim, özellikle yamaçlarda bulunan yerleşim alanları ile daha önce heyelan yaşanan bölgelerin yakından takip edilmesi gerektiğini belirtti.
Bektaş, "Doğu Karadeniz’de özellikle yamaçlardaki yerleşim alanları ve heyelan sahalarının deprem ve yağış birlikte değerlendirilerek izlenmelidir" ifadeleriyle uyarıda bulundu.