İstanbul’un Maltepe ilçesinde bir ortaokulun istinat duvarı, etkili olan sağanak yağışın ardından yola ve yeşil alana doğru çöktü.
Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, park halindeki bir araç çöken duvarın altında kaldı.
Duvar yola doğru çöktü
Olay, saat 07.00 sıralarında Gülsuyu Mahallesi Ümit Kaftancıoğlu Caddesi üzerinde bulunan Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu’nda meydana geldi.
İddiaya göre yaklaşık 40 metre uzunluğunda ve 7 metre yüksekliğindeki istinat duvarı, sağanak yağışın etkisiyle yola ve çevredeki yeşil alana doğru çöktü. Çökme sırasında duvarın yakınında park halinde bulunan bir otomobil de enkazın altında kaldı.
Ekipler sevk edildi
İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Bölgeye gelen ekipler, güvenlik önlemleri kapsamında caddeyi bariyerlerle trafiğe kapatarak çevrede önlem aldı.
OKUL TATİL EDİLDİ
Olayın sabah erken saatlerde ve okulun kapalı olduğu sırada meydana gelmesi olası bir faciayı önledi. Ölen ya da yaralananın olmadığı olay sonrası okulun bugün tatil edildiği öğrenildi.
Ekiplerin olay yerindeki inceleme ve güvenlik çalışmaları devam ediyor.