Türkgün | Galeriler | Gündem | Tatil cenneti savaş alanına döndü! 6 metrelik dalgalar camları tuzla buz etti

Tatil cenneti savaş alanına döndü! 6 metrelik dalgalar camları tuzla buz etti

Bodrum'da etkili olan şiddetli fırtına, kıyı işletmelerinde büyük maddi hasara yol açtı. Birçok dükkan su ve kumla doldu. İşletmeciler hasar temizliği için yoğun çaba sarf ederken, hasar tespit çalışmaları da sürüyor.

Bodrum'da etkili olan şiddetli fırtına, kıyı işletmelerinde büyük maddi hasara yol açtı. Birçok dükkan su ve kumla doldu. İşletmeciler hasar temizliği için yoğun çaba sarf ederken, hasar tespit çalışmaları da sürüyor.

KAYNAK: DHA
6 metrelik dalgalar camları tuzla buz etti 1

Muğla'nın Bodrum ilçesinde gece saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli fırtına, hayatı felç ederken kıyı şeridindeki işletmelerde büyük çapta maddi hasara yol açtı. 

1 / 9
6 metrelik dalgalar camları tuzla buz etti 2

Özellikle yarımadanın batı ve kuzey kesimlerinde etkisini hissettiren fırtına nedeniyle deniz taştı, dev dalgalar karaya vurdu.

2 / 9
6 metrelik dalgalar camları tuzla buz etti 3

Yalıkavak Mahallesi'nde yaklaşık 10 metre uzunluğundaki bir reklam panosu fırtınanın şiddetine dayanamayarak devrildi.

3 / 9
6 metrelik dalgalar camları tuzla buz etti 4

Gümüşlük Mahallesi'nde ise sahil şeridi adeta savaş alanına döndü. 

4 / 9
6 metrelik dalgalar camları tuzla buz etti 5

İşletmelerin camları ve ahşap kısımları fırtınanın etkisiyle kırılırken, tenteler uçtu, masa ve sandalyeler yollara savruldu. 

5 / 9
6 metrelik dalgalar camları tuzla buz etti 6

Bölgenin simgelerinden olan ve turistlerin önünde fotoğraf çektirdiği sembolik ağaç da fırtınaya yenik düşerek yıkıldı.

6 / 9
6 metrelik dalgalar camları tuzla buz etti 7

İŞLETMELER SULAR VE KUMLAR ALTINDA KALDI

Deniz sularının taşması sonucu birçok işletmeyi su basarken, dükkanların iç kısımları kumla doldu. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte bölgeye gelen işletme çalışanları, dükkanlardaki kumları temizlemek ve hasarı onarmak için yoğun bir çalışma başlattı.

7 / 9
6 metrelik dalgalar camları tuzla buz etti 8

Bölgede restoran işletmeciliği yapan Mehmet Efiloğlu, yaşadıkları kabusu şu sözlerle özetledi:

"Dün akşam saatlerinden itibaren fırtına çıktı. Dalgaların boyu 5-6 metre yüksekliğindeydi. İşletmemizin camlarını parçaladı. Epeyce bir hasar var. Sular altında kaldık. Bölgede bulunan 7-8 işletme hasar aldı. İşletmeler yan yana olduğu için hepsi etkilendi"

8 / 9
6 metrelik dalgalar camları tuzla buz etti 9

Fırtınanın etkisini kaybetmesiyle birlikte Bodrum genelinde hasar tespit ve temizlik çalışmaları devam ediyor.

9 / 9
Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...