Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Galeriler Gündem İbn-i Sina El Kanun-u Fit'tıb kitabında önermiş! Böbrekleri kurtarıyor, damarları tertemiz yapıyor

İbn-i Sina El Kanun-u Fit'tıb kitabında önermiş! Böbrekleri kurtarıyor, damarları tertemiz yapıyor

Ani acıkmalarınızda size tokluk hissi veren ve içeriğindeki mineraller sayesinde vücuda sağladığı faydalarıyla uzmanların önerdiği çiğ badem, İbn-i Sina El Kanun-u Fit'tıb kitabında çok fazla yerde geçtiği ortaya çıktı. Böbreklerin çalışmasında iyi bir rol oynayan badem, pişirilip sivilce üzerine sürülürse köklerini kurutuyor. Peki çiğ badem hangi hastalıklara iyi gelir? İbn-i Sina'nın önerdiği badem kürü nasıl yapılır?

Badem daha çok Türkiye, İran, Suudi Arabistan, Lübnan, Suriye, Ürdün ve İsrail gibi ılıman iklimlerin olduğu ülkelerde yetişir. Tatlı ve acı badem olarak ikiye ayrılır. Acı badem badem yağı, yemeklere lezzet katmak için kullanılmaktadır. Tatlı badem ise genelde çiğ olarak tüketilmektedir.
İçeriğinde magnezyum bulunan badem, sinir ve kas fonksiyonlarında önemli rol oynar ve kalp atışını dengeleyerek kemiklerin güçlü kalmasında etkili olur.
Aynı zamanda bağışıklık sistemini destekleyerek vücudun hastalıklara karşı korunmasını sağlar. Bir avuç badem günlük olarak tüketilmesi gereken E vitamini ihtiyacının yarısını karşılamaktadır. Badem İbn-i Sina tarafından çokça reçete edilen bir besin.
İBN-İ SİNA NEDEN BADEMİ TAVSİYE EDİYOR? Badem: Yayılan kulak ağrısı, ülser ve saç kepeklenmesinin tedavisinde kullanılır.
Görmeyi iyileştirme etkisi bulunur. Karaciğer ve dalak tıkanıklıklarına fayda sağlar
Kronik öksürük varsa iyi gelir ve astıma karşı faydalı etkisi bulunur. Akut iltihaplarının tedavisinde faydalı olur. Uyku verici bir etkisi bulunur. Kolik ağrılarını gidermeye yardımcı olur. Acı badem: Yüz lekelerine ve sivilcelere karşı iyi gelir.
Ürtiker için faydalıdır. Böbrek tıkanıklıklarına fayda sağlar. Böbrek ve mesaneyi temizleyerek taşları eritir. Acı badem ağacı ve yağından alınan preparatlar:
Alın bölgesine uygulanırsa, baş ağrısı tedavisine yardımcı olur. İbn-i Sina'nın önerdiği besinler, adeta ilaçsız reçete görevi görüyor.
Cilt tedavisi için önerdiği besinler haricinde pek çok sağlık sorunu için de tedavi yöntemi geliştiren İbn-i Sina, yazdığı reçeteler sayesinde günümüzde de tedavi yöntemlerine ışık tutmaya devam ediyor.
Badem içerdiği E vitamini sayesinde cildin yenilenmesinde yardımcı olan ek bir takviyedir. Özellikle badem yağı, cilt yüzeyinde oluşan sivilce ve lekelerin kısa sürede giderilmesini sağlar. Badem yemek kırmızı kan hücrelerinde yer alan E vitamini seviyesini artırarak kolesterol riskini azaltmaktadır.
E vitamini ve antioksidanlar aynı zamanda vücutta oksidatif hasarı önlemeye yardımcı olmaktadır. Badem, kalp sağlığına fayda sağlayan lipid ve yağ seviyelerini iyileştirmede etkilidir.
Astıma bal-badem ‘Hekimlerin Piri’ astım hakkında da şu şifalı bitkileri öneriyor: “Bir kimse yürürken hareketlerinde nefes darlığı ile birlikte sert sallantı ve göğsünde ağırlık varsa pişirilmiş kuru zufa otu yedirilir, ada soğanı sıyrığı (yalamtık), geven, sarı incir, kabuksuz badem ve bal ile birlikte yedirilerek içirilir. Ceviz yağı ile birlikte nohut suyu, dereotu, yedirilir ve sıcak su içirilir.”
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Taş deyip geçmeyin! O hastalıklara şifa oluyor

Taş deyip geçmeyin! O hastalıklara şifa oluyor