Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde plakçılık ve kasetçiliği 53 yıldır sürdüren Yunus Karakaş ile oğlu Bora Karakaş, dijital çağa inat nostaljik albümleri meraklılarına ulaştırıyor.

Müzik yapımcısı babasının yanında mesleğe 1972 yılında başlayan 68 yaşındaki Yunus Karakaş, 53 yılda İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli'de birçok sanatçının yapımcılığını üstlendi.

Karakaş, 20 metrekarelik dükkanında küçük yaşlarda okuldan arta kalan zamanlarda yanında çalışmaya başlayan oğluyla nostaljiseverlere hizmet veriyor.

Yunus Karakaş, dijital ortamlardaki çalışmaların müziğin ruhunu yansıtmadığını düşünüyor. Ankara, İstanbul ve İzmir'den de müşterilerinin olduğunu belirterek, "Müşteri potansiyeli açısından sıkıntımız olmuyor. Şu anda plak ve CD satışları ön planda. Bu sıralar en fazla Ferdi Tayfur'un plaklarını satıyoruz." diyor.

Mesleğini oğluna miras bırakan Karakaş, "O benden daha aktif. Yaşlılığın da verdiği durumdan dolayı daha fazla ilgilenemiyorum, oğlum beni de geçti. Bu sevda bizde bitmez. Kaset sattığımız dönemlerde sevgilisine haber göndermek isteyenler, ailesine mesaj göndermek isteyen askerler, kaset doldurur gönderirlerdi." diyor.

Malatya OSB Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü mezunu 41 yaşındaki Bora Karakuş da plak ve kasetçiliğin yanı sıra müzik yapımcılığı da yapıyor. Karakuş, "Tüm sanatçıların albümleri elimizde mevcut. İstanbul ve burada depolarımız var. Binlerce albüm elimizde bulunuyor." diyor.