Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Galeriler Gündem Uzmanlardan hayati uyarı! Kalp krizini önlemek için bunları yapın

Uzmanlardan hayati uyarı! Kalp krizini önlemek için bunları yapın

Türkiye Afrika sıcaklarının etkisi altında. Sıcak havalar ise kalp hastalıklarını tetikliyor. Peki, kalp krizine karşı hangi önlemler alınmalı

Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Hayri Alıcı, sıcaklık artışlarının kalp hastaları için daha zorlayıcı ve tehlikeli olduğunu belirterek uyarılarda bulundu. Dr. Hayri Alıcı, son günlerde artan sıcaklıklar bazı sağlık sorunlarını da beraberinde getirdiğini belirterek, bu sorunların başında kalp hastalıkları geldiğini vurguladı.
Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Hayri Alıcı, "Yaz aylarında kalp sağlığının bozulmasının en önemli sebebi sıcaklığın artmasıyla vücudun ısı dengesini korumak için yaptığı düzenlemelerdir.
Hava sıcaklığının artması nedeniyle terleme ile vücutta sıvı ve tuz kaybı meydana gelir. Sıcaklık, damarlarda genişlemeye, sıvı ve tuz kaybına, kalp atışlarının hızlanmasına, kalbin iş yükünün artmasına ve kanın pıhtılaşmasına sebebiyet verebilir.
Kavurucu sıcaklar nemle birleştiğinde çok daha tehlikeli bir hal alır. Sıcaklıklar ve sıcaklığın artmasıyla ortaya çıkan nem oranı özellikle kalp damar hastalığı, kalp yetersizliği ve hipertansiyon sorunu olan kişiler için risk taşır.
Cildi besleyen damarlar soğukta büzüşürken, sıcakta genişleyerek vücuttaki ısı kaybını azaltmaya veya artırmaya çalışır. Bu da kalbin daha fazla çalışmasını gerektirir. Kalp yetmezliği bulunan kişilerde kan akımının ağırlıklı olarak cilde yönlenmesi, diğer organların fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde yerine getirmesine engel olur" dedi.
Muhtemel bir kalp krizini önlemek için özellikle kalp hastası olan kişilerin bol sıvı tüketerek güneşin zararlı etkilerinden korunmalarının oldukça önemli olduğunu belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hayri Alıcı, “Yazın günde 2-2.5 litre su tüketmeye özen gösterin. Su içmek için susamayı beklemek şart değildir.
Özellikle de kalp hastalarının sıcak havalarda yaşanan su kaybını gidermek için bol miktarda su tüketmelidir. Mümkün mertebe saat: 10.00 ve 16.00 arasında dışarıya çıkmayın. Açık renkli, rahat ve bol, terlemeyi artırmayan kumaştan yapılmış giysileri tercih edin. Terle birlikte vücudumuzda elektrolit, özellikle de sodyum kaybı fazla olacağından, doktorunuzun önerdiği miktarda tuz kullanın. Hafif yemekler tercih edin. Yağlı kızartmalardan ve baharatlı gıdalardan uzak durun. Düzenli doktor kontrolü ihmal etmeyin” diye konuştu.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kanserin yakıtı bu madde! Bırakır bırakmaz vücutta müthiş değişim yaşayacaksınız...

Kanserin yakıtı bu madde! Bırakır bırakmaz vücutta müthiş değişim yaşayacaksınız...