Baharın gelişini simgeleyen leylekler, Afrika ve Orta Doğu’dan başladıkları uzun göçün ardından Kızılcahamam’a ulaştı.
Yorucu yolculuğun ardından ilçede bulunan “Leylek Oteli”ne yerleşen kuşlar, doğanın uyanışını bir kez daha müjdeledi.
Leylek Oteli Yine Doldu
İlçede doğa ve yaban hayatını desteklemek amacıyla bir iş insanı tarafından yaptırılan Leylek Oteli, bu yıl da göçten dönen leyleklere ev sahipliği yapıyor. Yüksek direkler üzerine kurulan ve güvenli konaklama imkânı sunan yapı, her yıl çok sayıda leyleğin uğrak noktası haline geliyor.
10 Bin Kilometrelik Yolculuk
Her yıl binlerce kilometre kat ederek Türkiye’ye ulaşan leylekler, yaz aylarını Kızılcahamam’da geçiriyor. İlçede doğal yaşamın bir parçası haline gelen bu manzara, hem vatandaşların hem de doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor.
Yeni Yaşam Başlıyor
Göçlerini tamamlayan leylekler, şu günlerde çiftleşme dönemine girmiş durumda. Nisan ayında yumurtlamaları, mayıs ayında ise yavrularına kavuşmaları bekleniyor.
Gökyüzünde süzülen sürüler ve yuvalarda başlayan yeni hayat, Kızılcahamam’da baharın en güzel habercilerinden biri olarak dikkat çekiyor.