Türkgün | Galeriler | Yaşam | Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası sezon açılışını CSO Ada Ankara'da yaptı

Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası sezon açılışını CSO Ada Ankara'da yaptı

Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası, yeni sanat sezonunu coşkuyla kutlamak amacıyla Ankara'da bir açılış konseri düzenledi.

Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası, yeni sanat sezonunu coşkuyla kutlamak amacıyla Ankara'da bir açılış konseri düzenledi.

KAYNAK: AA
Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası sezon açılışını CSO Ada Ankara'da yaptı 1

CSO Ada Ankara Ziraat Bankası Ana Salon'da düzenlenen Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası'nın açılış konserinde orkestrayı şef Prof. Rengim Gökmen yönetti.

1 / 5
Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası sezon açılışını CSO Ada Ankara'da yaptı 2

Konserin başkemancılığını Burcu Zorlu üstlenirken, viyolonsel sanatçısı Poyraz Baltacıgil solist olarak sahne aldı.

2 / 5
Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası sezon açılışını CSO Ada Ankara'da yaptı 3

Konser programında Orhan Veli Özbayrak'ın "Oda Orkestrası için Süit", Pyotr İlyiç Çaykovski'nin "Bir Rokoko Teması Üzerine Varyasyonlar" ve Cesar Franck'ın "Senfoni" adlı eserleri yer aldı.

3 / 5
Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası sezon açılışını CSO Ada Ankara'da yaptı 4

Açılış konserinde, 2016'da bestelenen Özbayrak'ın "Oda Orkestrası için Süit"i, Türk Halk Müziği dansları ve müziğinden esinlenen yapısıyla dinleyicilere sunuldu.

4 / 5
Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası sezon açılışını CSO Ada Ankara'da yaptı 5

Türk ve Batı müziği repertuvarından farklı dönem ve üsluplardaki eserleri bir araya getiren konser, orkestranın Cesar Franck'ın "Senfoni" eserini seslendirmesinin ardından sona erdi.

5 / 5
Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...